Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
10.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

počitnice krompirjeve počitnice varstvo otrok

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 10.15

6 let, 5 mesecev

Kam med krompirjevimi počitnicami?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
šola otroci | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Za otroke danes ni navaden ponedeljek. Začel se je teden krompirjevih počitnic. Pozanimali smo se, kam se lahko odpravijo v četrtek in petek, ko ni praznikov, in kje ta dva dneva ponujajo varstvo zanje, da starši ne bodo v skrbeh.

LJUBLJANA

V četrtek in petek, 2. in 3. novembra, Zveza prijateljev mladine Ljubljana za otroke od 6. do 12. leta starosti ponuja brezplačno varstvo in aktivnosti. V četrtek bo v Večgeneracijskem centru Skupna točka potekal Eksperimentalni dan, naslednji dan pa Eko delavnica, na kateri bodo otroci ustvarjali iz odpadnega materiala.
V javnem zavodu Mala ulica v Ljubljani v četrtek in petek za otroke pripravljajo tematsko obarvana dneva, ki bi ju vzgojitelji želeli preživeti skupaj z otroki, ki so željni novih dogodivščin. Skupaj bodo spoznavali gozd, se povzpeli na Rožnik, drugi dan pa končali s kostanjevim piknikom. Število prostih mest je omejeno, namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda, dejavnost, ki jo pripravljajo, pa je plačljiva.
Na Ljubljanskem gradu bodo v četrtek in petek organizirali počitniške delavnice, na katerih bodo otroci pobližje spoznali številne zanimivosti iz srednjeveškega vsakdana tako tlačanov kot samega cesarja in pogumnih vitezov. Cena za posamezen dan na otroka je tri evre.
Med jesenskimi počitnicami organizirajo aktivno varstvo otrok po ceni 25 evrov na dan v Vodnem mestu Atlantis. Ponujajo aktivnosti za otroke od 4. do 15. leta starosti, in sicer od 7. ure zjutraj do 17. ure popoldne. Obljubljajo nepopisno zabavo in urjenje tehnike plavanja.
V Orehovem gaju v Ljubljani že drugo leto zapored v času noči čarovnic otrokom nad 9. letom starosti ponujajo dogajanje, ki jih ne bo pustilo ravnodušnih. V dneh in nočeh do 3. 11. se bo tam veliko dogajalo, zagotovo bo malim radovednežem večkrat zastal dih ...
V četrtek od 10. do 12. ure v Knjižnici Šiška organizirajo ustvarjalne aktivnosti. V petek tam nadaljujejo delavnice z naslovom Mala re:ciklarnica - Avtomobili. Udeležba je oba dneva brezplačna, delavnic pa se lahko udeležijo otroci od 6. leta.
V četrtek bodo ob 10. uri v Kinodvoru predvajali kratke animirane filme, ob 11. uri bodo nadaljevali projekcijo družinskega filma. V petek ob 10. uri bo tam potekala projekcija Zverinic iz gozda Hokipoki, ob 16.30 pa bodo nadaljevali projekcijo filma Rdeči pes Modri.
V četrtek od 15.30 bodo v Lončarskem ateljeju SEM organizirali ustvarjalno delavnico Vrtenje na lončarskem vretenu za otroke, v petek od 17. ure bo potekala delavnica z naslovom Igra v glini. Vstopnina znaša od štiri do pet evrov. Igranje z glino je v prvem planu, drugače pa bodo obiskovalci z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja odkrivali svoj in glineni potencial.
Na Prečni 7 v središču Ljubljane bo v četrtek ob 16.30 potekala Ustvarjalnica z Branko, kjer bodo otroci izdelovali živali iz lepljenk. Vstopnina je dva evra. Tako bo tudi v petek od 16.30, ustvarjali bodo kazala za knjige.
Od tega četrtka pa vse do nedelje, 9. 11.,  v središču Ljubljane organizirajo Pravljične urice za otroke. Vstopnina za urico je dva evra.
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) za otroke ponuja Jesenske delavnice logike 2017 z začetkom izvajanja delavnic v petek, 3. 11., ob 9. uri. Vstopnina je 50 evrov na osebo, prijavijo pa se lahko otroci od 8. do 12. leta starosti.

Aktivnosti, ki jih za otroke v času krompirjevih počitnic ponujajo različni ponudniki, otrok ne bodo pustile ravnodušnih. | Foto: Ana Kovač Aktivnosti, ki jih za otroke v času krompirjevih počitnic ponujajo različni ponudniki, otrok ne bodo pustile ravnodušnih. Foto: Ana Kovač

MARIBOR

V Šoli umetnosti Atilem v Mariboru v četrtek in petek za ceno 35 evrov organizirajo jesensko likovno šolo Atilem. Otroci bodo tam spoznali osnove risanja in slikanja pod strokovnim umetniškim vodstvom.

MEDVODE

Za otroke, ki še ne hodijo v šolo in ne obiskujejo vrtca, bodo v Knjižnici Medvode v četrtek ob 9.30 pripravili literarno obarvano delavnico. Prav tako se lahko otroci udeležijo ustvarjalnih delavnic, ki bodo potekale v četrtek in petek od 10. do 12. ure. 

Popoldne ob 17. uri bo tam potekala Izobraževalno-ustvarjalna delavnica z društvom Rek. Otroci bodo veliko izvedeli o varstvu okolja in zaščiti živali, čemur se posveča društvo.

Udeležba na vseh dogodkih je plačljiva.

NOVO MESTO

V četrtek ob 10. uri Društvo upokojencev Novo mesto organizira pohod, na katerega vabijo med drugimi tudi mlade, željne aktivnega preživljanja počitnic.

Pohod ob druženju s starejšimi ponuja aktiven dan. Kakšen nasvet lahko mlajšim pride še kako prav. | Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info) Pohod ob druženju s starejšimi ponuja aktiven dan. Kakšen nasvet lahko mlajšim pride še kako prav. Foto: Nea Culpa (www.slovenia.info)

DOMŽALE

V Knjižnici Domžale na Cesti talcev v četrtek, 2. 11., in petek, 3. 11., od 10. do 12. ure za vse osnovnošolce organizirajo zanimiv dopoldan, ki ga otroci lahko aktivno preživijo ob spoznavanju drug drugega prek družabnih iger. Vstop je prost.

Popoldne od 17. ure organizirajo pravljične urice za otroke od 4. leta starosti. Obvezna je prijava na oddelku za otroke in mladino.

V tamkajšnji knjižnici si boste lahko v petek ob 17. uri brezplačno ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica.

KOMENDA

V Komendi za otroke in mladino organizirajo Šolo diatonične harmonike. Udeležba je brezplačna, udeleženci se bodo učili igranja harmonike, svetovali pa jim bodo tudi pri nakupu harmonike. Prireditelj je Marijan Rozman.

KRANJ

V Otroškem kulturnem centru Krice krace v Kranju v petek ob 17.30 organizirajo Predstavo za otroke. Predstava govori o dveh kozah, njuni srčnosti in pameti, ki preseže človeško zaplankanost in zavistnost ter prijateljsko poveže dva kmeta soseda. Vstopnina je štiri evre.

MOZIRJE

V Osrednji knjižnici v Mozirju organizirajo čarovniško predstavo. Kdaj? V petek, 3. 11., od 17. do 18. ure. Čarodej Sam Sebastian bo otroke na čarobno potovanje popeljal brezplačno!

Ne spreglejte