SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako rešiti slabo zvezo

3

termometer

Če se vam zdi, da je vaša ljubezenska zveza v nevarnosti, potem morate vedeti, da so slutnje največkrat znak za preplah. A vseeno: zvezo se da rešiti.

Slaba komunikacija med partnerjema, razlika v letih, odpovedovanje osebnim željam, težave iz otroštva … Še in še bi lahko naštevali in ne bi našteli vseh razlogov, zakaj je vaša zveza slaba. A ker verjamemo v ljubezen in razlike, smo povzeli nekaj najobičajnejših načinov za rešitev slabe zveze. Psiholog Robert Clarkson je človek, ki se že desetletja ukvarja s težavami parov v zakonskih in zunajzakonskih zvezah. "Včasih je potrebno zelo malo, da rešimo zvezo in da ostaneta partnerja skupaj, čeprav si to težko predstavljata," pravi doktor Clarkson, ki na svojih predavanjih parom svetuje, kako rešiti zvezo.

1. Določite težavo, ki jo imate. Vedeti morate, kaj je težava med vama, šele nato jo bosta lahko odpravila.

2. Načrtujta tako, da bosta živela skupaj. Ne glede na obveznosti ne smeta biti ves čas narazen. Naredita si urnik in si rezervirajta čas za vaju.

3. Pojdita skupaj na izlet. Ni boljšega kot spremeniti okolje in oditi v naravo. Poskušajta narediti skupaj nekaj adrenalinskega, to vaju bo povezalo.

4. Odkrivajta novosti in se jih naučita. Če bosta imela v življenju skupne nove stvari, bosta težko te počela sama, zato se ne bosta želela ločiti.

5. Naredita seznam stvari, ki jih želita videti ali doživeti skupaj. Če vama ne bo dolgčas, potem vama ne bo težko živeti skupaj.

6. Poglejta skozi oči drugega. Vsako težavo, na katero naletita na skupni poti, poglejta skozi oči drugega. Tako bosta vsaj približno vedela, kaj vaju čaka.

7. Izboljšajta komunikacijo. Zelo pomembno je, da se veliko in sproščeno pogovarjata. Brez pogovora in zaupanja ni dobre zveze.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin