Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
19.37

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

partnerstvo ljubezen ljubezen romantika večerja kopel masaža

Torek, 2. 4. 2013, 19.37

4 leta, 5 mesecev

Kako ji pokažemo, da nam pomeni več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moški lahko na številne načine osvojijo svojo žensko. A potem, ko prvič skočita med rjuhe, je pomembno, da ženska začuti, da je vredna nekaj več.

Večer v dvoje se lahko konča tudi z razočaranjem, saj ženske velikokrat doživijo hladen tuš, ko ugotovijo, da so bile samo moška igračka. Prav zato je pomembno, da jim moški, če so pripravljeni na resno zvezo, pokažejo, da so vredne več kot druge. Pravi moški to zna narediti na več načinov, od katerih je eden zagotovo pozornost in posluh za njene želje, za oba prijeten in tudi zabaven pa je lahko v dvoje preživet romantičen večer. Pri tem se številnim moškim zatakne, saj izražanje čustev največkrat ni njihov največji adut. Nekaj zbranih nasvetov bo moškim prišlo še kako prav.

Po raziskavah, ki so jih opravili na enem od centrov, ki se ukvarja z medsebojnimi odnosi v Kaliforniji, kar 56 odstotkov moških ne ve, kako ženski na lep način pokazati, da jim pomeni nekaj več. "Neverjetno je, kako njihova samozavest upade, ko se začne tisto pravo dvorjenje. Dokler gre za njihovo inteligenco, mišice in videz, opažamo, da so še precej samozavestni, kar 55 odstotkov jih ne dvomi o tem. A več kot polovica jih dobesedno ne zna našteti niti treh dobrih, svežih idej za to, da bi se ženski, ki jim je všeč, približali in ji sporočili, da so pripravljeni na resno zvezo z njo," je povedala vodja raziskav, doktorica sociologije Martha W. Rodmann, ki je, kljub temu da so raziskave opravljali ločeno med ženskami in moškimi, ugotovila, da imajo ženske nekaj skupnih točk, te lahko moškim pomagajo, da bodo v pripravi na romantični večer v dvoje bolj iznajdljivi.

"Naj bo že vaš sprejem romantičen," svetuje Rodmannova. "Stanovanje ali hišo posujte z listi vrtnic. Ko bo prišla na romantični obisk, bo zagledala vaš dom in ker bo vedela, da je to namenjeno njej, se bo počutila veliko bolj zaželeno in domače. Pomembno je, da se ženske počutimo kot kraljice," namiguje Rodmannova moškim. "Če sta že bila intimna, potem lahko liste vrtnic posujete vse do svoje spalnice," še doda.

"Del romantike je nedvomno moški v kuhinji. Med raziskavami smo ugotovili, da imajo moški za četrtino več možnosti, da osvojijo žensko, če so spretni v kuhinji, saj nam ženskam to pokaže, da so samozavestni in obenem sposobni biti aktivni del družine. Jedi naj bodo prilagojene njej, poskusite s kombinacijo vina ali penine, ne pozabite na svečke, pritajeno svetlobo in njej ljubo glasbo," svetuje Rodmannova z namenom, da bi se ženske počutile še bolje ob takšnih romantičnih dogodkih.

"Po večerji naj si moški vzamejo čas zanjo, pogovor je vedno zelo pomemben. S tem ji bodo brez besed pokazali to, kar čutijo, in če sta razpoložena za to, si lahko privoščita skupno kopel. Po kopeli, dodajte ji nekaj aromatičnih olj, jo lahko, če seveda znate, zmasirate. S pravim dotikom bo tudi čutila, da se energija med vama pretaka," pove Rodmannova, a svari, da moški pri teh korakih ne smejo biti vsiljivi. "Ne zamenjajte naklonjenosti za kaj drugega. Morda si želi počasnega vstopa v zvezo, zato bodite pozorni, ali vaše povabilo sprejme z navdušenjem ali strahom."

Če se bo ženska odločila, da bo prespala pri moškem, naj moški nikar ne bodo preveč vsiljivi. "Ugotovili smo, da se večina žensk pri prvem celonočnem obisku želi zabavati, pa ne samo med rjuhami. Zelo pomembno je namreč, da se ženske počutijo varne in da vedo, da so zaželene tudi prihodnjič. To jim lahko moški pokažejo s tem, da si z njimi v postelji ogledajo romantično komedijo ali film, ki ji je všeč," svetuje Rodmannova, ki pa svari pred hitrimi koraki. "Nikar ji po prvem obisku zjutraj ne dajte ključa svojega stanovanja. To bi ženska lahko razumela kot preveliko obvezo in hitro je hitro prehitro. Verjemite mi, če boste prehitri v teh korakih, jo boste zagotovo prestrašili in izgubili," še pove.

Ne spreglejte