Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
9.47

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Banka SKB advertorial kredit

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 9.47

2 meseca, 1 teden

Spremenjena družinska slika – spremenjen družinski proračun

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Prihod novega družinskega člana je vedno velik čustven dogodek. Polni pričakovanj se z vsakim dnem bolj veselimo, kdaj bomo lahko vso svojo ljubezen podarili majcenemu bitju.

otrok | Foto:

Kljub vsej toplini in ljubezni, ki jo čutimo, ko se končno stisnemo k svojemu otročičku, nas nekje zadaj glodajo tudi skrbi. Nekaj jih je povezanih z njegovim zdravjem, razvojem in osvajanjem vsega novega, kar velik del skrbi pa se nanaša na finančne stroške. Stroški za otroka niso majhni, zato se mladi tudi vedno težje odločajo za naraščaj, saj si želijo najprej urediti svoj finančni položaj.

Tudi če smo zaposleni in imamo redne prihodke, je prihod otroka velika investicija, ki temeljito spremeni strukturo družinskega proračuna.

mamica otrok narava družina | Foto:

Kar naenkrat se v naših nakupovalnih vrečkah znajdejo artikli, ki jih sicer nikoli ne potrebujemo, pa stanejo malo premoženje. In ne gre samo za drobni sanitetni material. Otrok potrebuje svoje pohištvo – posteljico, omaro, stolček, pa tudi za transport potrebujemo vse od vozička do avtomobilskih stolčkov, oboje prilagojeno njegovi starosti in razvoju.

Malce sicer lahko prihranimo, če imamo možnost, da si kakšen kos opreme sposodimo. Druga rešitev je tudi najem kratkoročnega gotovinskega kredita, ki nam lahko olajša prve mesece življenja z novim "smrkavčkom".

Če nam je pomembno, v kakšnem vozičku se bo prevažal naš prestolonaslednik, pa ne zmoremo odšteti skoraj tisočaka za res dober izdelek, si lahko željo uresničimo z najemom kredita in si tako strošek razdelimo na več mesecev.

Koliko nas lahko stane prihod novega družinskega člana?

otroška soba | Foto:

Z nastopom starševstva sprejmemo ogromno odgovornost in se moramo tudi finančno pripraviti na višje stroške.

Prihod otroka je najbolj razburljiva stvar, kar se nam jih lahko v življenju zgodi. Povsem nam obrne na glavo vse predstave o življenju. Naše vrednote in prioritete se spremenijo. Kaj lahko pričakujemo od otrokovega prvega leta življenja? Da bomo stalno na preži za vsako otrokovo kretnjo, nasmehom, gruljenjem in cmokanjem. Ter da bomo kar naprej preštevali denar, zbirali informacije o izdelkih, nakupovali hrano in pospravljali premajhna oblačila.

stroški otrok | Foto:

Večji otrok – večji stroški

otrok šola soba | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Z odraščanjem otroka se spremenijo tudi stroški. Seveda ne kupujemo več toliko plenic, je pa drugih stroškov vedno več. Če otroka vključimo v vrtec, nas to lahko stane tudi do 400 evrov mesečno, odvisno od tega, kakšni so naši dohodki in ali je vrtec vključen v javni sistem.

Otrok bo sčasoma potreboval vedno več različne športne in druge opreme ter šolske pripomočke, hodil bo na interesne dejavnosti ter sčasoma dobil tudi svoj mobilni telefon.

Prav zato je dobro, da se starši zavedajo vseh stroškov prihoda novega družinskega članka, da bodo lahko modro načrtovali prihajajoče izdatke.

Za mirno jesen s SKB gotovinskim kreditom

SKB Kredit | Foto: Jesenski gotovinski kredit, ki ga ponuja banka SKB, vam lahko priskoči na pomoč, ko vam finančna situacija ne omogoča popolne uresničitve svojih sanj. Prav vsak kdaj pa kdaj potrebuje samo malce podpore, pa veliko lažje jadra skozi vsakodnevne ovire.

Banka SKB do 10. 11. 2017 ponuja gotovinski kredit po ugodni obrestni meri.

Če imate v SKB odprt Standardni, Zlati, Prestige ali Pokojninski osebni račun in nanj prejemate redne prihodke ali pa boste to storili v času akcije, vam banka SKB ob najemu gotovinskega kredita nad 5 let:

Izračun gotovinskega kredita za znesek 10.000 evrov s fiksno obrestno mero:

  • doba odplačila 72 mesecev
  • fiksna obrestna mera 5,40 %
  • skupna obrestna mera 5,40 %
  • Efektivna obrestna mera (EOM) 7,18 %
  • mesečna obveznost 162,91 evra
  • skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec 12.230,73 evra

Informativni izračun kredita upošteva:

  • izračun je narejen za kreditojemalca, ki plačo že prejema v SKB ali v SKB odpre osebni račun in nanj prične prejemati svoje prihodke;
  • efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita;
  • mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 evra mesečno, vodenja kredita pa 3,00 evre mesečno;
  • strošek odobritve kredita znaša 127,50 evra;
  • skupni stroški kredita znašajo 2.230,73 evra;
  • izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 31. 8. 2017. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene;
  • sprememba referenčne obrestne mere neposredno vpliva na spremembo pogodbene obrestne mere, v primeru njenega dviga se lahko znatno spremeni mesečna anuiteta in s tem tudi skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec;
  • v izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita;
  • obrestna mera se v času akcije lahko spremeni;
  • izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.
Ne spreglejte