SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ideje za izvirna darila

1

termometer

 | Foto:
Vsako leto imam enake občutke glede rojstnodnevnih, novoletnih in prazničnih daril. Nujno zlo, brez katerega ne gre!

Še posebej, ker sem oseba, ki ji gneča, mraz in konstantno opominjanje na nakup vseh mogočih izdelkov, ki jih je nujno treba imeti, ne ležijo najbolj. Poleg tega sem zdaj presegla prag tridesetih in kupujem tisto, kar potrebujem, in mi je manj mar za tisto, kar je moderno. Le redkokdaj se pregrešim pri nakupu, saj mi mora resnično zastati dih, nad mano pa se mora pokazati oblaček "brez tega mi živeti ni". Enako se počutim pri nakupovanju daril za prijatelje in družino. Še posebej za prijatelje, tiste samske, ki mi ob vsaki kavi ponavljajo: "Dovolj sem star/a, da se mi ni treba več prilagajati!" Phaaa, s tem stavkom, odzvanjajočim v glavi, se po navadi primajem domov v naročje svojega dragega, kjer so take misli stvar sekund. Vendar se moram letos še vedno ukvarjati z darili za samske prijatelje, za katere sem se odločila, da jim poklonim kar darilni bon. Vem, darilni bon je neoseben, generičen, naštancan, skratka omniprezentno zlo, ki se je treba na daleč izogniti kot eboli v Afriki. Da začinim tole svojo pisarijo, si nisem izbrala kateregakoli bona za masažo ali enega izmed poceni kuponov, ampak darilni bon Ona-On.com, da temle svojim "neprilagodljivcem" za vselej zaprem usta, no, mogoče jih bo kdo zaradi presenečenja odprl.

Kako vse skupaj deluje?

Bone prodaja kar nekaj spletnih trgovin z darili, jaz sem jih našla toliko: sanjskadarila.si, najdarila.com, darila4you.com, funky.si, smesnadarila.si in studentska-trgovina.si. Lahko sem izbirala med tremi različnimi tematikami, za bolj resne sem izbrala motiv srčka, za bolj zabavne sem izbrala motiv zadnjice. Prav tako sem imela možnost, da izberem članarino, ki se bo prilegala mojemu žepu in izbrani priložnosti. Za prijateljico, ki si namerava kot alternativo za moškega kupiti psa, sem kupila enomesečno članarino za 22 evrov, za frenda, ki je praznoval tridesetko, smo zbrali denar za neomejeno članstvo za 98 evrov.

Kakšni so bili odzivi?

Različni! Nekdo je odkrito priznal, da se mu je darilo zdelo zelo izvirno in zabavno, drugi so spet vihali nos, češ kaj pa se grem in ali sem gladka … Kakorkoli obrnem, vsi so se registrirali na Ona-On.com in se vsaj malo razgledali naokoli, da vidijo, kakšna je ponudba. Sama zase pa lahko rečem, da si me bodo vsaj zapomnili po izvirnem darilu, ki sem jim ga poklonila ob prelomnicah njihovega življenja.

Kdo ve, mogoče bom pa kmalu povabljena na poroko, kjer je tisti "significant other" z Ona-On.com.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin