Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2012,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poroka

Sreda, 11. 4. 2012, 9.27

8 let

Fantovščina, kot se spodobi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako kot za bodočo nevesto se tudi za bodočega ženina spodobi, da se od svojega samskega stanu poslovi v krogu prijateljev.

Fantovščina je tako kot dekliščina tradicionalna predporočna zabava, katere namen je, da se ženin skupaj s prijatelji poslovi od samskega stanu. Čeprav fantovščine z razliko od dekliščin slovijo po nekoliko bolj svobodomiselnem duhu, je še vedno priporočljivo, da se nanjo temeljito pripravite. S tem se boste izognili neljubim dogodkom, ki lahko uničijo zabavo, ali pa celo zaznamujejo ženina, njegov bodoči zakon ali pa vaše prijateljstvo.

Čeprav so bile pred nekaj leti fantovščine strah in trepet vseh ženinov, se zdaj trend po brutalnih igricah in neomejenih količinah popitega alkohola nekoliko umirja. Razvratne zabave z nešteto igricami oziroma kaznimi za ženina je nadomestilo preprosto druženje s prijatelji. Seveda pa kljub temu še vedno ne manjka potegavščin na račun ženina.

Za fantovščino so bili včasih še posebej značilni preizkusi sposobnosti za zakon. Eden bolj znanih oziroma tradicionalnih je nošenje lesenega križa, ki pa se dandanes izvaja le še po vaseh.

Striptizete – obvezen del igre

Stereotipi, ki vključujejo popivanje in striptizete, kljub nekoliko modernejšim fantovščinam še vedno držijo. A če želite ženinu "podariti" kakovosten striptiz, boste morali o njem začeti razmišljati prej kot le en dan pred fantovščino. Pri tem je pomembno tudi, da se že vnaprej dogovorite za podrobnosti striptiza, saj lahko sicer pozneje pride do nesoglasij glede tarif in/ali uslug, ki se pričakujejo od nje. Kljub vsemu pa med fanti velja nenapisano pravilo: kar se zgodi na fantovščini, ostane na fantovščini.

Nekateri pari se odločijo, da bodo svojo zadnjo žurersko noč proslavili kar skupaj, kar je s finančnega vidika vsekakor ugodnejša možnost. Poleg tega pa parom ni treba skrbeti, kaj njihov izbranec ali izbranka počne na svoji zabavi. A pri tem se morate zavedati, da zabava vsekakor ne bo tako sproščena, kot če bi bili na njej le vi in vaši prijatelji/prijateljice.

Ne glede na to, kakšno obliko zabave bosta ženin in nevesta izbrala, se morata o "vrsti" zabave vnaprej pogovoriti, saj lahko dekliščine in fantovščine vnesejo tudi nekoliko negativno vzdušje pred poroko. Seveda v kolikor se nista že prej dogovorila, kje so meje, do katerih bosta prijateljem pustila.

Ne spreglejte