Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2011,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 4. 2011, 11.33

8 let

Dolgčas med rjuhami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skoraj ni odnosa, ki ga vsake toliko časa ne bi najedal dolgčas. Preverite, kaj spodbuja dolgčas, kako se mu izogniti in ga obvladati, da bo vaša spolnost vedno zanimiva.

Predvidljivost Nastopi tisti trenutek, ko seksualno rutino obvladate do te mere, da lahko vnaprej točno napoveste, kako bo seks potekal. Veste, kam bo padel prvi poljub in kateri dotik mu sledi in potrpežljivo čakate, da se odvije znani scenosled. Seveda je lahko tudi obratno in partner pozna vsako vašo potezo, s katero ga želite vznemirjati, pa zaradi predvidljivosti ne dosežete pravega učinka. Situacija kar sama kliče po vnašanju spremembe – kdaj ste nazadnje poskusili nekaj novega? Se ljubili pod zvezdami? Presenetili z brazilsko depilacijo? Preverjanje Če sta s partnerjem v zvezi že nekaj časa, potem gotovo vsaj malo poznate njegovo govorico telesa. Lahko poveste, kaj mu je všeč, kaj ga vzburja in kaj ne, ne da bi moral dejansko spregovoriti, zato ni potrebe, da ljubljenje prekinjate z nepotrebnimi vprašanji. Tudi ko raziskujete nova obzorja vajine spolnosti, oprezajte za nebesednimi znaki vzburjenja, kot sta dihanje in gibanje telesa, namesto da nenehno preverjate, ali ste na pravi poti.

Robotizem

Ni hujšega, kot je mehansko ponavljanje gibov, med katerimi lahko premišljujete celo o tem, kaj morate naročiti svojemu računovodji. Ne glede na to, kdo izmed vaju se obnaša kot robot, je dobro vedeti, da orgazem in razmnoževanje pač nista edini namen seksa, tukaj so še ljubezen, privrženost, igra, zaupanje in še mnogo drugega, kar tvori dober (spolni) odnos. Rešitev: ne popuščajte dolgčasu, rutini ali utrujenosti, včasih je namesto slabega seksa boljše nič seksa ali celo dobra masturbacija.

Presežki Pogosto se zgodi, da pri seksu eden izmed partnerjev orgazem doživi hitreje kot drugi, sploh ženske potrebujejo zanj več časa, zato še toliko bolj cenijo moškega, ki jim to zna omogočiti, prav vsi pa cenijo partnerja, ki se potrudi tudi za drugega, ne samo zase. Naj vam torej ne bo žal še dodatnih nekaj minut oralnega seksa ali ljubkovanja po tem, ko je vam že prišlo, partnerju pa še ne. Sanjski spolni partner se ne rodi, ampak se postane.

Nepričakovana romantika Drobne pozornosti, kot so šopek cvetja, SMS-sporočilo, ki obljublja romantičen večer, povabilo na zmenek, čeprav sta poročena, presenečenje, ki doseže namen, in še mnogo tega naj bodo stalnica na vašem repertoarju. Seveda je težko vsak dan nuditi ogromno pozornosti, ampak en dolg objem in poljub boste že zmogli, kajne?

Spet doma

Seks na vedno isti lokaciji lahko postane prava nočna mora. Seveda ne namigujemo, da si morate pribežališče poiskati v avtu ali v naravi, lahko pa doma vsaj kdaj zamenjate sobe in posteljo celo izpustite. Ponavljajoči se lokaciji se hitro pridruži zdolgočasenost.

Pomanjkanje domišljije Je že tako, da dolgotrajni intimni odnosi z leti potrebujejo nekaj začimbe, zato naj vam je ne bo nerodno dodati. Raziskujte, eksperimentirajte, pustite se presenetiti in delajte na odnosu tudi izven postelje. Kjer vlada zaupanje, je tudi spolnost vznemirljivejša, saj se je v nove izzive najlepše spuščati v dvoje.

Kritika Pomembno je, da partnerju poveste in pokažete, kaj vam ni všeč, ampak brez nepotrebnega kritiziranja. "Vedno ta tvoja brada" lahko nadomestite z "Dragi, bi se lahko obril zame?" V spolnih odnosih je taktnost še veliko več vredna, zato s partnerjem govorite tako, kot si želite, da bi on govoril z vami.

Važenje Nikoli se ne hvalite ali ne obljubljate nečesa, česar pozneje ne boste mogli uresničiti. Ne recite, da se po seksu radi še malo objemate, če pravzaprav takoj zaspite. Ne obljubljajte, da se boste ljubili vso noč, če dvomite, da boste dočakali polnoč. Vsakomur se zgodi, da besede kdaj ne more držati, a naj vam v spolnosti to ne preide v navado.

Ne spreglejte