Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 1. 2011,
13.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 27. 1. 2011, 13.47

7 let, 12 mesecev

Devet mesecev pekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Britaniji so z velikim zanimanjem spremljali najnovejši primer moškega, ki ga je "ženska, preveč pijana, da bi privolila v seks", po noči, ki jo je preživela v njegovi postelji, obtožila posilstva.

52-letnega šefa ene od angleških lokalnih uprav, razvezanega Byrona Daviesa, je pristojno sodišče oprostilo krivde. Od obtožbe do oprostitve je minilo devet mesecev, ki jih je ogorčeni in jezni Davies opisal kot pekel. Ime 26-letne poročene domnevne žrtve posilstva, ki dela v isti lokalni upravi, ni znano, o njem pa so v zadnjih devetih mesecih govorili velike grdobije. Zato številni spet pozivajo k temu, da bi tudi moški, obtoženi posilstva, ostali anonimni, dokler jih, če jih, spoznajo za krive.

On je na sodišču trdil, da ga je – medtem ko je sam večerjal v hotelski restavraciji – izbrala ona. Najprej je pogledovala proti njemu, potem pa ga je vprašala, ali je Byron Davies. Ko je potrdil, je prisedla. Potem sta skupaj pila. Davies trdi, da ni bila pijana in da se je vedla zapeljivo. Priznava tudi, da mu je laskala pozornost pol mlajše privlačne ženske. Povedal je, da ga je prosila, ali ji lahko pomaga dobiti novo službo v lokalni upravi, v kateri sta oba zaposlena. Dejal ji je, da ji ne more pomagati, ona pa ga je večkrat vprašala, ali ima sobo v hotelu. Ko je rekel, da mora domov, mu je dejala, da je vedno sama. Zato jo je povabil k sebi. Doma jo je vprašal, ali želi z njim v posteljo. In sta šla. Zjutraj, ko je moral v službo, je zlepa ni mogel prebuditi. Na sodišču je zanikal, da jo je potem, ko jo je prebudil, vprašal, ali je za enega brzaka. Tožilstvo je trdilo, da je bila preveč pijana, da bi lahko primerno privolila v seks. Ona je trdila, da je srečno poročena in da se ne spomni veliko od tistega, kar se je dogajalo, ko sta prišla v njegovo stanovanje. "Kar naprej me je grabil, jaz pa sem mu govorila, da sem poročena in nezainteresirana. Zakaj zaboga bi se poljubljala z njim, saj ima že blizu petdeset ali več kot petdeset let," je dejala. Ko je prišla domov, je možu povedala, da jo je tako pijano, da ni vedela zase, v spanju posilil šef uprave, ta pa jo je prepričal, da ga je uradno obtožila. Med sojenjem je prišlo na dan, da ima maščevalno naravo, in da rada prizadene druge ljudi, med njimi tudi moža. Kljub temu da so Daviesa oprostili krivde, bo verjetno izgubil službo – ob izplačilu precejšnje odpravnine. Vsak komentar je odveč.

Ne spreglejte