SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čigav bo FB-profil po ločitvi?

1

termometer

Par iz Srbije, ki je v ločitvenem postopku, se toži zaradi skupnega profila na družbenem omrežju Facebook, ker se ne more dogovoriti, komu bo pripadal.

Peto leto zakona je bilo usodno za Jovanko in Nenada, zato sta se odločila, da se razideta, največji kamen spotike pa je njun skupni profil JovankavoliNenada, ki se mu nihče noče odpovedati. "Pripravljena sem se odreči vsemu skupnemu lastništvu, ničesar nočem, razen FB-profila, na katerem imam vse svoje fotografije in spomine. Ne razumem, zakaj bi mu pustila vse svoje prijatelje, ki ga tako in tako niso marali," razloži svojo plat zgodbe Jovanka in dodaja, da ji je žal, da je svoj osebni profil zaradi Nenadovega ljubosumja spremenila v skupnega. Skoraj nekdanji mož ji ne ostaja dolžan in poudarja, da je na FB-ju preživljal veliko več časa kot njegova žena in da gre zasluga za vse rekorde pri igricah njemu, zato se mu zdi logično, da sodišče lastništvo nad profilom podeli njemu: "Resnično mislim, da bi Jovanka ta profil popolnoma uničila, hvala bogu, da sem se jaz od nekdaj ukvarjal z njim. Večinoma je gor lepila slike kužkov in muck, da sploh ne omenjam, ko sem se moral opravičevati svojim poslovnim partnerjem , naj všečkajo stran Justin Bieber ima najlepši nasmeh na svetu."

Kaj pravi stroka?

Odvetnik razburjene žene, ki je bila lastnica profila, še preden je postal skupni, pravi, da bodo takšni primeri na sodiščih vedno pogostejši. Verjame, da bo njegova stranka zmagala na sodišču, povsem mogoče pa je, da se bosta morala nekdanja zakonca sprijazniti s skupnim skrbništvom nad profilom, po katerem bi ga lahko izmenično uporabljala med tednom in koncem tedna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin