Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 12. 2013,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

partnerstvo odnosi

Nedelja, 15. 12. 2013, 13.06

8 let

Česa partnerju ne smete zamolčati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ve se, da moškemu nikoli ni dobro vsega povedati, pa tudi če gre za malenkost, kot je, da se je prodajalec sadja divje spogledoval z vami, a vseeno so stvari, ki mu jih ne smete zamolčati.

Zapravljanje denarja Če imata s partnerjem skupni proračun, iz katerega oba jemljeta in zapravljata, zares ni pošteno, da bi skrivali svoje izdatke. Prvič zato, ker se bo to slej ko prej opazilo in povzročilo prepir, in drugič, ker gre za zaupanje, ki ste ga prelomili. Nihče nima rad, da partner počne stvari za njegovim hrbtom, sploh kadar gre za tako občutljivo temo, kot je denar.

Spolno nezadovoljstvo Če niste zadovoljni s svojo spolnostjo, se morate o tem obvezno pogovoriti s partnerjem, ne pa zgolj s prijateljicami, ki vas bodo potolažile. Dalj ko boste molčali, slabše bo, vaše nezadovoljstvo se bo preneslo tudi na druga področja in mimogrede se boste znašli sredi zakonske krize, ki je ne potrebujete. Spregovorite in to storite z občutkom!

Ne opravljajte Vsi pari se kdaj sprejo, celo zelo močno, kar seveda boli, pa vendar stvari ni treba še poslabšati, tako da vsem, ki vas imajo čas poslušati, opravljate partnerja. To preprosto ni del ferpleja, ki si ga vsak partner zasluži, predstavljajte si, kako bi se počutili vi na njegovem mestu … Vsekakor se lahko zaupate osebi, ki vam je blizu in za katero veste, da bo stvari zadržala zase, za kaj takšnega pa je spet najboljša izbira – vaš partner, ki bi vsekakor moral slišati, kaj vas na njem moti.

Okostnjaki iz omare Nobena skrivnost ni, da se enkrat vse izve, pa če je še tako skrito. Karkoli ste počeli v preteklosti ali pa morda že v obdobju, ko ste bili s partnerjem, pa o tem nočete govoriti ali vam je nerodno priznati, vseeno zberite pogum in spregovorite. Ne more biti tako hudo, kot bo, če vaš partner to sliši od drugih ljudi, ki bodo (kot zmeraj) povedali svojo različico resnice in tako še poslabšali stvari. Bodite iskreni, partner, ki vas ljubi, vas bo razumel.

Težave z zdravjem Čeprav se ljudje zelo radi pogovarjamo o svojem počutju, pa neradi delimo svoje resne zdravstvene težave, celo s svojimi partnerji. Vsak ima svoj razlog za to, vendar to nikakor ni dobro, saj je ravno partner oseba, ki bi vas moral pri zdravljenju najbolj podpirati. Ne imejte občutka, da mu boste v napoto – partner mora vedeti, kaj se dogaja z vami, in vi potrebujete njegovo spodbudo in pomoč.

Ne spreglejte