SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Česa ne smete nikoli reči tašči

3

termometer

Nobena skrivnost ni, da je odnos med taščo in snaho zapletena reč, zato je treba biti v komunikaciji zelo previden in se raje ugrizniti v jezik, kot da bi vam ušle neprimerne besede.

"Lahko pridete kadarkoli" Politika odprtih vrat je namenjena najboljši prijateljici, ne pa tašči, če si ne želite, da besede vzame zares in prihaja brez napovedi oziroma kadarkoli se ji zljubi. Imejte taščine obiske pod nadzorom in se zanje raje dogovarjajte sproti.

"Saj vas nisem vprašala za mnenje" Vsaka snaha doživi trenutek, ko ji tašča daje nasvete o vzgoji družine in skrbi za moža, in skoraj vsaka bi ji najraje zabrusila, naj se briga zase, ampak to je kot vojna napoved, ki bo stvari le še poslabšala. Ko tašča pametuje, jo mirno poslušajte ali pa preusmerite njeno pozornost k drugim stvarem, vedno pa ji lahko rečete, da boste še razmislili, preden se boste dokončno odločili.

"Nimate prav" Morda res ne, ampak o verskih, političnih in še kakšnih prepričanjih se s taščo pogovarjajte zelo strpno, tudi če na volitvah izbere ljudi, ob katerih vam grejo dlake pokonci. Med vama je generacijski prepad, ki ga upoštevajte.

"To bi pa res lahko naučili svojega sina" Tašči nikoli ne očitajte vzgoje, tudi če imate prav. Vaš mož je odrasla oseba in bi se lahko spremenil, če bi hotel, vaša tašča pa se je z vzgojo najverjetneje trudila po svojih najboljših močeh. Tudi vi boste vzgajali svoje otroke, kot se vam zdi najbolj prav, zato ne sodite tašče, ker tako zagotovo tvegate prepir in zamero.

"Rajši praznujem s svojo družino" Verjetno res, a tudi taščinih povabil na božično večerjo ne morete odlagati v nedogled. Ali jo povabite k svoji družini ali pa začnite organizirati praznovanja sami. Kljub vsemu je tašča del vaše družine, ki ga ne morete povsem izključiti.

"Se lahko pogovorite s svojim sinom" Ko taščo poprosite, naj se namesto vas pogovori z vašim možem, morate vedeti, da tega ne bo storila kot žena, ampak kot mati, ki svojega otroka tako ali drugače vedno poskuša razumeti in podpreti, zato lahko hitro potegnete krajši konec. Karkoli morate rešiti z možem, storite to sami, če se bo vmešala tašča, pa premislite, ali si tega res želite.

"Upam, da bom dobila vašo ogrlico" Se razume, da govorite o ogrlici, ki bi jo lahko podedovali, ko tašče enkrat več ne bo, vendar tašča sliši predvsem to, kako si želite, da je čim prej ne bi bilo več. To je skrajno nevljudna in nespodobna izjava. Če vam je všeč ogrlica, lahko izrečete pohvalo drugače, nikar pa že zdaj ne namigujte, da bi bili radi omenjeni v taščini oporoki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin