Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2013,
10.29

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nezvestoba moški varanje

Četrtek, 26. 9. 2013, 10.29

5 let, 4 mesece

Ali veste vse o moški nezvestobi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav varajo tako moški kot ženske, so med njimi razlike, ki vplivajo na potek afere. Preberite, kako to počnejo moški, kaj pri tem razmišljajo in koliko se ukvarjajo s posledicami varanja.

Še ljubijo ženo Večina moških, ki prevara svojo ženo, trdi in resnično verjame, da jo še vedno ljubi ter da je bil skok čez plot samo posledica trenutnega nezadovoljstva z odnosom. Običajno se nad pomanjkanjem romantike pritožujejo predvsem ženske, a tudi moški pogrešajo pozornost in občutek, da so ljubljeni in poželenja vredni, pa čeprav tega ne povejo naglas.

Verjetno jo poznate Zmotno je prepričanje, da moški varajo samo z lahkoživkami ali ženskami, ki so jih ravnokar spoznali. Dejstvo je, da se več kot polovica afer danes dogaja na delovnem mestu, kjer se stkejo več kot samo površinske vezi, zato veliko prevaranih ženk ugotovi, da svojo tekmico pravzaprav vsaj bežno poznajo.

Želijo ohraniti zakon Kakorkoli se to sliši neverjetno, moški ne varajo zato, da bi se ločili, ampak zato, ker jim v zakonu nekaj manjka. Menijo, da bodo praznino lahko zapolnili na takšen način. Razmišljanje, ki bi ga lahko označili vsaj za naivno, jih velikokrat pripelje do tega, da se stvari samo še poslabšajo v odnosu z ženo.

Imajo občutek krivde Če si dovolijo odmisliti svoj ego, ki jim govori, da kot moški lahko počnejo vse, kar se jim zljubi, tudi moške mučijo občutki krivde, ko varajo. Vedo, da s svojim početjem ženo prizadenejo, na kar niso prav nič ponosni, ni pa to vedno dovolj, da svoje početje prenehajo.

Še vedno seksajo doma Veliko moških, ki imajo afero, se spolno prebudi, njihov seksualni apetit ponovno oživi, pa ne samo kadar so z ljubico, ampak tudi z ženo. Ker dobivajo potrditev od drugod, se tudi doma počutijo bolj možati in zapeljivi – zakaj se torej ne bi razdajali povsod, kjer se lahko?

Moška nezvestoba ni tako nevarna kot ženska Velja prepričanje, da se moški v seksualne afere spuščajo površinsko, medtem ko se ženske najprej zaljubijo, preden se spustijo tudi v fizično razmerje, kar naj bi veliko bolj ogrožalo zakon. Pa vendar žensk čisto nič manj ne boli, ko izvejo, da so bile prevarane, tudi če je šlo samo za seks, zato to ni opravičilo. Poleg tega se tudi iz afere, kjer naj bi šlo samo za seks, lahko razvije trdnejši odnos, ki moškemu postane tako pomemben kot zakonski, vsaj v smislu, da se mu noče več odpovedati.

Ne spreglejte