SiolNET. Trendi Odnosi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

10 preprostih navad uspešnih žensk

2

termometer

Le nekaj sprememb, ki jih vnesete v svoj vsakdan, lahko pripomore k uspešnejšemu delavniku.

Američanka Lauren Conrad je postala znana v televizijski seriji The Hills, v zadnjih letih pa na krilih priljubljenosti zgradila uspešen imperij. Je avtorica številnih priročnikov, ima modno podjetje Papercrown, na svoji spletni strani pa deli različne nasvete za mlade ženske. Zbrala je tudi deset idej, kako lahko z nekaj spremembami bolj učinkovito in uspešno preživimo (delovni) dan.

1. Obkljukajte obveznosti Seznam obveznosti, ki ga zapišemo v beležko, nam pomaga slediti našim opravkom in nalogam. Pomembno je, da naloge razvrstimo po pomembnosti ali vrstnem redu. Vsako obveznost zapišemo v svojo vrstico, pred njo pa narišemo kvadratek. Tega ob uspešno opravljeni nalogi seveda obkljukamo.

2. Organizirajte datoteke na računalniku Je vaše računalniško namizje prekrito z mapami, fotografijami in dokumenti? Vzemite si čas in zmešnjavo uredite v smiselno celoto. Ena mapa naj bo namenjena delu, druga zasebnim dokumentom, tretja fotografijam in tako naprej.

3. Bodite točni Točnost je v današnjem času prava vrlina. Zato ne zamujajte, pa če gre za pomemben sestanek ali le druženje s prijatelji. S točnostjo namreč pokažemo tudi spoštovanje.

4. Bodite prijazni Pot na vrh si utrite z nasmehom, ne z jezo. Prijaznost pogosto ne stane nič, a lahko z njo polepšamo dan marsikomu, pa tudi sebi.

5. Širite mrežo prijateljstev Pravi prijatelji so redki, a lepo je imeti kolege, ki jih lahko pokličemo za nasvet ali pomoč pri poslovnih zadevah. Drobne usluge tudi vrnite, povabite jih na kavo ali na druženje po službi.

6. Poskrbite za svoje telo V prostem času ne pozabite na telovadbo. Če boste v dobri telesni formi, boste tudi lažje zdržali pritiske na delu. Pomembna je tudi zdrava in redna prehrana, ne pozabite pa niti na dovolj spanca.

7. Prvi jutranji opravek: pospravite posteljo Veliko bolje se je z dela vrniti v prijetno, pospravljeno stanovanje. Postlana postelja je prvi, pa tudi najbolj preprost korak, ki ga lahko opravite tudi pred prvo skodelico kave.

8. Vzemite si čas zase Tudi v najbolj napornih tednih si je treba vzeti predah, v katerem odmislite delovne obveznosti. Počnite tisto, kar vas pomiri in razvedri: preberite nekaj strani dobre knjige, oglejte si del najljubše nadaljevanke, privoščite si masažo ali sproščujočo kopel.

9. Naučite se nekaj novega Vedno se lahko naučite česa novega. Obiščite tečaj tujega jezika, pridružite se spletnemu seminarju načrtovanja spletnih strani ali pa se prijavite na plesni tečaj. Izkoristite tudi brezplačne dogodke, predavanja in okrogle mize s temami, ki vas zanimajo in vam lahko tudi koristijo.

10. Postavite si cilje, ki jih lahko uresničite Vrnimo se na točko ena. Ste si zapisali seznam opravkov, ki jih morate opraviti? To so dnevni cilji, morda drobni, a pomembni na poti do uspeha. Občutek učinkovitosti, ki vas bo prevzel, ko boste obkljukali še tako majhno nalogo, vas lahko motivira tudi za bolj pomembne naloge. Cilje si postavljajte vsak dan sproti, vseeno pa imejte v mislih širšo sliko – tedenske, mesečne, polletne, letne cilje. Razmislite pa tudi, kaj želite doseči čez desetletje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin