Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
14.29

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial MasterCard počitnice Odkrivaj Slovenijo

Torek, 18. 8. 2015, 14.29

2 meseca

Počitnice užijte vse do zadnjega dne

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock

Čeprav že vsi govorijo o začetku šole, poletnih počitnic še ni konec! Učencem in dijakom je ostal še en prost teden. Imamo nekaj idej, kako ustvariti še nekaj lepih poletnih spominov.

Po Sloveniji so organizatorji in animatorji ves čas poletnih počitnic skrbeli, da se je otrokom vedno kaj dogajalo. Pogledali smo, kaj ponujajo za zadnji teden počitnic, in našli nekaj idej, kako izkoristiti še preostale počitniške dni.

 | Foto: Spoznavanje življenja na ranču

V Orlah pri Škofljici tudi zadnji počitniški teden organizirajo zabavno preživljanje prostega časa v naravi, in sicer počitnice s konji. Menijo namreč, da živali pozitivno vplivajo na počutje in samopodobo otrok. Kot nalašč za teden, preden se začne resno delo v šoli. Vabljeni vsi otroci, stari od šest do 14 let.

Kaj boste počeli? Igrali se boste, naučili skrbi za živali, jahali, se učili preživetja v naravi in se zabavali.

Preden sedejo v šolske klopi, naj izkoristijo trenutke v naravi. | Foto: Preden sedejo v šolske klopi, naj izkoristijo trenutke v naravi. Učenje jezika ob zabavnih aktivnostih

Kdor želi zadnji teden počitnic izkoristiti kar najbolje, se lahko udeleži poletne šole tujega jezika, ki pa ob 20 urah tečaja ponuja še aktivnosti, kot so vožnja s kajakom, golf, tenis, prav tako pa se lahko preizkušajo na umetniških delavnicah. Vse se dogaja v manjših skupinah, poskrbljeno pa je tudi za rekvizite in kosilo. Otrok se lahko odloči med dvema vrstama tečaja: športnim in umetniškim.

Počitnice v gozdu za najmlajše

Preden dokončno sedejo v šolske klopi, naj bodo čim več časa v naravi. Kot nalašč za vse otroke, ki so radi zunaj, je gozdna pustolovščina v Rožni dolini. Organizatorji obljubljajo, da se bodo igrali, plezali, raziskovali, gradili, poslušali, vonjali in tipali gozd. Otroci bodo spoznavali žuželke in drevesa in tako pobliže spoznali življenje v gozdu.

Obnovimo angleščino na zabaven način

Za otroke od prvega do četrtega razreda osnovne šole na gradu v Komendi organizirajo tečaj angleščine, ki bo potekal v zelo sproščenem vzdušju – otroci bodo imeli občutek, da se zabavajo, ne pa učijo. Vse dejavnosti, ki se bodo dogajale, bodo z animatorko potekale v angleškem jeziku.

Spodbujajmo otroško ustvarjalnost. | Foto: Spodbujajmo otroško ustvarjalnost. Počitniška likovna delavnica

V Mariboru organizirajo poletni likovni tečaj, za katerega vlada izjemno zanimanje, zato si mesto tam zagotovite s čimprejšnjo prijavo. Delavnice potekajo med tednom, vsak dan v dopoldanskem času. Tam otrok dobi ves material, pripomočke ter strokovno vodenje.

Ustvarjanje čisto svojih modernih umetnin

Oddelek za restavratorstvo UL ALUO in Moderna galerija v Ljubljani pripravljata poletne likovne delavnice za osnovnošolce in srednješolce. Spoznavali bodo tehnologijo nastajanja modernih umetnin in jih tudi sami poskusili ustvariti.

Poletna modna akademija

Vse bolj se vrača navdušenje nad doma izdelanimi, unikatnimi izdelki. In zakaj se ne bi še otroci naučili izdelovanja lastnih preprostih kreacij, modnih dodatkov, nakita? Na modnih delavnicah se bodo naučili, kako se sešije novo oblačilo ali pa preoblikuje staro. Skozi oblikovanje mini kolekcije, risanje modnih skic, izdelavo kroja in šivanje bosta otroke vodili izkušeni modni oblikovalki.

Kaj vse še lahko počnete?

V pustolovskem parku bo zagotovo užival. V pustolovskem parku bo zagotovo užival. 

- Napolnite se z adrenalinom in obiščite katerega izmed mnogih pustolovskih parkov v Sloveniji,

- če se radi nekoliko umaknete v svet domišljije, obiščite katero od pravljičnih dežel,

- družite se z živalskimi prijatelji in obiščite živalski vrt,

- nadihajte se svežega zraka tako, da se odpravite v gore ali na bližnji hrib,

- odpeljite se do jezera in tam preživite ves dan,

- lahko se odpravite tudi do Obale in doživite še zadnji počitniški pogled v morje,

- sprehodite se po prestolnici ali kakšnem drugem bližnjem mestu,

- organizirajte piknik doma ali v naravi,

- pojdite v kino – ste si že ogledali novi animirani film Minioni?

 

Ne spreglejte