Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
12.09

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

advertorial MasterCard naravna kopališča Odkrivaj Slovenijo plaža kopanje poletje oddih

Petek, 12. 6. 2015, 12.09

2 meseca

Najlepša slovenska naravna kopališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko se nekateri najraje odpravijo na morje, se drugi poleti v senco raje zatečejo ob manj obljudena naravna kopališča ob rekah in jezerih.

Za tiste, ki iščejo oddih od gneče in neokrnjeno naravo

Prednosti naravnih kopališč je kar nekaj: ni gneče, kot je ponavadi na morju, obdajata nas neokrnjena narava in senca dreves, poleg tega pa je zraven mnogo možnosti za druge aktivnosti, kot so kolesarjenje, pohodništvo, razni skupinski športi, golf in minigolf …

Pozanimajte se o kakovosti vode

A ni vsa voda v naravi primerna za kopanje. To je varno le na kopališčih, ki so temu namenjena. Divja kopališča so brez upravljavcev in reševalcev iz vode, nepreverjena pa je tudi kakovost vode. Zato preverite, kam se odpravljate.

Skok v jezero ...

Južni del Bohinjskega jezera

Med najbolj priljubljenimi jezeri je zagotovo Bohinjsko, poletni kopalci pa najraje obiščejo plažo na južni strani jezera ob glavni cesti Ribičev Laz–Lukanc. Poleg tega kopališča je še eden v kampu Zlatorog. Zgodaj zjutraj se lahko odpravite na rekreacijo v naravo, na primer pohodništvo, plezanje, kolesarjenje, ko pa se dvignejo temperature, se ohladite v jezeru.

Bled: Grajsko kopališče in Zaka

Grajsko kopališče se lahko pohvali z zavetjem mogočne grajske skale. Imajo veliko ponudbe za nepozabne poletne dni: dva tobogana, skakalno desko, splave na jezeru, ograjene bazene, gugalnico, igrala in peskovnik za otroke, kajake, masaže, namizni tenis, družabne igre, ležalnike, senčnike, bogato gostinsko ponudbo …

Na Bledu greste lahko tudi na kopalno območje blizu središča mesta, Malo in Veliko Zako. Sploh v zadnjih letih so plažo zelo lepo uredili, poleg imate še kavarno in restavracijo, pa tudi igrišča za skupinske športe.

Plaža v kampu Šobec

Ob plaži so igrišče za minigolf, za tenis na pesku in umetni travi, za odbojko na mivki, mali nogomet, badminton, namizni tenis, lahko pa preizkusite tudi manjšo plezalno steno. Našli boste tudi lokal, kjer si lahko privoščite sladoled, ali pa restavracijo s preprostimi jedmi z žara ali ribami.

Ivarčko jezero

Tu se lahko sončite na pomolu ali hladite v senci dreves. Poleg jezera je urejen rekreacijski center z igrišči za odbojko, košarko, namizni tenis, minigolf in kegljišče. Lahko pripravite tudi piknik ali si privoščite pivo v lokalu v slogu stare irske pivnice.

Šaleška jezera

V okolici Velenja so zaradi premogovništva nastala Šaleška jezera: Škalsko, Velenjsko in Družmirsko. Radi jih obiščejo ljubitelji ribolova, prav tako pa vsi navdušenci nad športom, saj je tu turistično-rekreacijski center Jezero, ki ponuja igrišča za tenis, fitnes, nogometno in košarkarsko igrišče, minigolf, igrišče za odbojko na mivki. Lahko se odločite za vodne športe: jadranje, potapljanje in vožnjo s kanuji. V bližini je tudi prostor za piknike in kampiranje.

… ali hlajenje v reki

Tolmin

Sotočje Tolminke in Soče je zelo blizu Tolmina. Tu je priljubljeno zbirališče mladih, priljubljena sprehajalna točka, koncertno prizorišče, poleti pa organizirajo tudi veliko koncertov in festivalov: Soča Reggae Riversplash, Metal Camp in kreativni tabor Sajeta.

Kopališče Pri Lajštu

Nahaja se na sotočju Idrijce in Belce, sedem kilometrov od odcepa z glavne ceste Ljubljana−Idrija. Tudi tu imate veliko možnosti za zabavne aktivnosti: kopanje v kristalno čisti vodi, odbojko na mivki na urejenem igrišču, košarko, namizni tenis …

Turkizna reka Nadiža

Tu je več kopališč, dva ob mostovih: pod mostom v Polbeli in ob Napoleonovem mostu. Ob obeh kopališčih je tudi urejeno parkirišče.

Kopališče pri Grabljicah v Iškem vintgarju

Iški Vintgar je na obrobju Ljubljanskega barja, kjer je čudovito sotesko izdolbla reka Iška. Je priljubljena poletna izletniška točka, saj nudi prijetno osvežitev in sprostitev v neokrnjeni naravi. Poiščite Grabljice, priljubljeno naravno kopališče z globoko vodo.

Stari maln pri Vrhniki

Včasih je tukaj stal mlin, po katerem je kraj tudi dobil ime. Ob koči je naravno kopališče, voda pa izvira iz potoka Bele – Lintvern. V poletnih dneh si v koči lahko privoščite jedi z žara, nudijo tudi prenočišča. Zraven so še prostor za piknike, za balinanje in igrala za otroke.

Ne spreglejte