Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
6. 4. 2016,
13.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

moda fashion week ljubljanski teden mode teden mode

Sreda, 6. 4. 2016, 13.18

6 let, 6 mesecev

Zapovedi, ki se jih držite med obiskom tedna mode

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Prihodnji teden se bo v Ljubljani zgodil prvi pomladni teden mode, čez dober mesec pa mu bo sledil še en.

Ljubljana je zadnje čase precej modno ozaveščena prestolnica. V razmiku nekaj tednov so se odprle kar tri nove trgovine, Banana Republic, Mango in Esprit, pri čemer sta zadnji pravzaprav že naši stari znanki, aprila in maja pa se nam obetata kar dva tedna mode. Lahko bi rekli, da je pomlad 2016 v Ljubljani precej dobro pokrita.

Prvi teden mode bo prihodnji teden, od 13. do 16. aprila, na Trgu republike, drugi pa mu bo sledil mesec pozneje, od 22. do 24. maja, dogajanje pa bo prestavljeno nekaj metrov stran, v Cankarjev dom.

Če boste eden od tistih, ki jih bo doletela čast ogleda katere od revij, saj je pri obeh vstop mogoč le z vabilom, je dobro poznati nekaj osnovnih "pravil".

 | Foto:

Bodite točni. Skoraj vsaka revija se sicer začne z zamudo, saj se čaka vse povabljence, predvsem tiste, ki zasedajo prve vrste, a točnost je vrlina, ki se je velja držati. Nočete biti med tistimi, ki med zadnjimi iščejo svoj sedež, preostali pa vas gledajo po strani, medtem ko čakajo na začetek.

Poskrbite za urejene roke in nohte. Pogriženi nohti in okrušen lak sta morda del vašega vsakdana, a na modnem dogodku si tega ne privoščite. Predvsem če se boste pozneje družili z drugimi povabljenci in si izmenjavali poslovne vizitke.

V torbici imejte prenosni polnilnik za telefon. Če ste ena tistih modnih ozaveščenk, ki vse skrbno beležijo na Instagramu, je prenosni polnilnik skoraj nujni spremljevalec. Med revijo je velikokrat dovoljeno fotografiranje brez bliskavice, zato je povsem verjetno, da boste imele telefon ves čas v roki. Prištejte še dogajanje pred revijami in po njih in prazna baterija je skorajda zagotovljena.

 | Foto:

Šminka naj bo vedno pri roki. Zbledeli odtenek na ustnicah ni nikoli šik, zato naj vas vaša najljubša šminka pridno čaka v nizkem štartu v torbici.

Iščite navdih. Kreacije in kombinacije, ki jih predstavijo obiskovalci, velikorat dosežejo vrtoglave cene, a to še ne pomeni, da lahko pozabite nanje. Imejte jih za navdih in skušajte s svojimi kosi ustvariti podoben stil. Podite pozorni na detajle – na kakšen način manekenke nosijo torbice, nakit ali pričeske. Vse lahko posnemate.

 | Foto:

Ne bodite preresni. Zabavajte se in ne jemljite vsega preresno, čeprav bodo nekateri povabljenci morda dajali ravno nasproten vtis. Ne padite pod njihov vpliv in se imejte lepo.

Ne spreglejte