SiolNET. Trendi Moda
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse je v "attitudu"*!

4

termometer

Ina, 25 let: od preprostega francoskega šika do začudenih pogledov na dramatičnost Petra Movrina

Petindvajsetletna Ina je po granitnih kockah Prešernovega trga kljub visokim lesenim platformam hodila zravnano in lahkotno. Ogrnjena v plašč kamelje barve in z mornarsko čepico na glavi je bila videti kot iz nekega drugega filma, ne pa iz s soncem obsijane Ljubljane, ki je tistega dne vrvela od pomladnega življenja.

"Sledim načelu, da je preprosto najboljše"

"Trenutno sem nekje med francoskim šikom na način Emmanuelle Alt ali Carine Roitfeld, saj sledim načelu, da je preprosto najboljše," povleče vzporednico med svojim slogom oblačenja in slogom, po katerem slovita ultimativni modni osebnosti, obe nekdanji urednici francoskega Vogua. "Spet drugič pa se oblečem v Petra Movrina, grem čez mesto, in me, oblečeno v pulover do tal in s poudarjenimi rameni, vsi čudno gledajo."

"Čez čas spet najdeš sebe"

Pa vendar ni bilo vedno tako, pravi, ko se spomni svojih najstniških let in različnih slogov oblačenja, ki jim je bila zvesta, pa čeprav le za kratek čas. "Seveda gremo vsi skozi nekatere faze. Moje so šle skozi zabave, rock in nu metal sceno … Čez čas pa spet najdeš sebe in začneš razvijati svoj slog." Z modnimi dodatki ne pretirava, če že, si nadene kose, na katere je čustveno navezana. Kot pravi, sledi načelu preprostosti in da nase čim manj. "Vse je v attitudu!"

"Blogi so zelo ponavljajoči ..."

Ina, ki dela na radiu in se ukvarja tudi s stiliranjem, nakupovanje opisuje kot zelo nepredvidljivo početje. "Ko moraš kaj kupiti, ne najdeš nič, ko pa se v trgovini znajdeš naključno, v minuti napolniš vrečko." Z navdihom je obkrožena ves čas, priznava, saj ga najde med ljudmi na ulici, med ogledom filma … Modnih blogov in tiska pa ne spremlja.

"Moram reči, da v svetu obojih vlada kriza. Blogi so zelo ponavljajoči, nikogar ni, ki bi bil posebno izviren ali delal kaj, kar bi me navdušilo. Če že, sem privrženec blogerjev s kredibilnim mnenjem, za katere vem, da imajo stik z modno industrijo."

Tiskanih revij skorajda ne kupuje, saj k nam vse številke pridejo z zamikom. Kritična je tudi do modne biblije, revije Vogue, za katero pravi, da vedno veš, kaj lahko od nje pričakuješ. "Je pa tudi res, da je dandanes vse na internetu in vse najdem tam." V spletne trgovine se rada odpravi nakupovat, splet pa ji je tudi sicer domač, saj se prav zdaj ukvarja z novo spletno platformo, ki bo povezana z modo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin