Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2008,
13.16

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2008, 13.16

3 leta, 8 mesecev

Učinkovito proti prhljaju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Veliko sredstev proti prhljaju obljublja čudeže, a njihova uporaba lahko stanje le poslabša.

Imate težave z lasiščem in lasmi? Prhljaj ni le estetska težava, lahko postane resno dermatološko obolenje in je velikokrat razlog za obisk dermatologa. Vemo, da so danes na trgu preparati za nego las in lasišča, ki so sicer zelo dobro komunicirani in oglaševani ter obljubljajo čudežne kozmetične učinke, v resnici pa mnogokrat niso ustrezni in lahko celo škodujejo koži lasišča in lasem!

Nastanek prhljaja lahko sprožijo različni dejavniki, kot so spremembe v delovanju žlez lojnic, hormonsko neravnovesje, zmanjšana odpornost, podvrženost stresu, določene prehranske navade (mastna, začinjena hrana, alkohol) in nekatere bolezni. Glavni krivec zanj pa je prekomerna namnožitev glivice Malassezia globosa, ki povzroča draženje in luščenje kože lasišča ter pogosto neprijetno srbenje. Kadar so luščenju kože pridružene mastno lasišče oziroma seboreja in vnetne spremembe na koži, govorimo o seboroičnem dermatitisu. Vnetje poslabšajo zunanji dejavniki, kot so mehanično draženje, znojenje, vroče ali vlažno okolje. Pri nekaterih so vnetne spremembe na lasišču zelo izražene in vnetju se pridruži tudi izpadanje las.

“Zadnja leta prihaja k meni vedno več pacientov, ki trpijo zaradi težav z lasiščem in prhljajem. Prhljaj in seboroični dermatitis namreč prizadevata do 30 % populacije, v starosti 20 let trpi za takšnimi težavami vsak drugi belec. Gre za kronični stanji oziroma obolenji, ki jih je potrebno zdraviti s pravilno izbiro zdravilnih in negovalnih preparatov. Napačna izbira šampona lahko stanje še dodatno poslabša. Pogosto priporočam uporabo šampona Freederm Zink, saj njegova dermatološka formula pri velikem deležu prizadetih učinkovito odstranjuje prhljaj in srbečico ter preprečuje njun ponoven nastanek. Obenem hipoalergena sestava brez umetnih barvil, dišav in konzervansov varuje lasišče in lase. Številni moji pacienti so s šamponi Freederm zelo zadovoljni.” Priporoča mag. Metka Adamič, dr. med., spec. dermatovenerologinja

FREEDERM® ZINC - šampon s cinkom proti prhljaju

Dermatološka formula z 2% cinkovim piritionom učinkovito odstranjuje prhljaj in preprečuje njegov ponoven nastanek. Učinkovita je proti srbečici in seboroičnemu dermatitisu na lasišču. Šampon je hipoalergene sestave brez umetnih barvil, dišav in konzervansov, zato varuje lase in ne draži kože lasišča. Primeren je tako za mastno kot suho lasišče. Uporaba: vsake 2 do 3 dni, po odstranitvi prhljaja pa enkrat tedensko. V kombinaciji z vsakodnevno uporabo nežnega šampona Freederm pH Neutral bo nega vaših las in lasišča optimalna.

FREEDERM® pH NEUTRAL - šampon z izenačenim pH Šampon Freederm pH Neutral je kmalu po prihodu na tržišče postal uspeh. Posebna uravnotežena formula ima koži enak pH. Je mešanica blagih čistilnih in utrjevalnih snovi, ki obnavlja in utrjuje vse tipe las in lasišča. Sestavine blago pospešujejo rast las. Ti postanejo lesketajoči, zdravi, voljni in se ne cepijo. Formula je primerna tudi za mastno lasišče, ki je prisotno pri seboroičnem tipu kože. Uporaba: vsak dan oz. tako pogosto, kot je potrebno.

Ne spreglejte