Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2013,
17.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

čokolada nega kože lepota

Nedelja, 9. 6. 2013, 17.05

7 let, 12 mesecev

Tudi koža ljubi čokolado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavljamo vam, kako s svojo priljubljeno razvado negovati tudi kožo. Da, tudi koža ljubi čokolado.

Čokolado so v kozmetične in zdravilne namene uporabljali že Maji in Azteki, za katere je bilo kakavovo maslo osnovna sestavina krem za nego kože in zdravljenje ran, saj vsebuje veliko zdravilnih sestavin: proteine, ogljikove hidrate, vitamine in maščobe, ki delujejo v boju proti prostim radikalom in upočasnjujejo proces staranja kože. Čokolada namreč spodbuja metabolizem kože, njeno prekrvavljenost, vlažnost in nastanek kolagena, zato je koža po sladki negi bolj čvrsta, napeta, mehka in vitalna. Pozimi so učinkovite kreme z dodatkom čokolade, saj zelo učinkovito nahranijo kožo, jo ščitijo pred mrazom in obnavljajo.

Čokoladna maska za obraz Potrebujete 100 gramov čokolade in žlico eteričnega olja jojobe. Čokolado raztopite in vanjo vmešajte jojobino olje, pustite, da se zmes ohladi, a ne do konca, sicer bo pretrda za nanašanje na obraz. Masko imejte na obrazu četrt ure, nato jo sperite v mlačni vodi in uživajte v svilnatem občutku kože.

Čokoladna maska za obraz in dekolte Zmešajte 1 žlico drobno naribane čokolade (z več kot 70 odstotki kakava), žličko meda in malce vlažilne kreme za obraz. Ko dobite gladko maso, jo nanesite na obraz in dekolte, pustite, da deluje četrt ure in jo z obraza odstranite z vlažno brisačko za obraz.

Čokoladni očiščevalni tonik Zmešajte tri žlice kakava v prahu in štiri žlice rjavega sladkorja in maso z nežnimi krožnimi gibi vmasirajte v telo, nato pa sperite s toplo vodo. Očiščevalni tonik bo zmehčal kožo in jo naredil voljno, ne pozabite ga nanesti na bolj grobe dele telesa, kot so komolci in stopala.

Čokoladna maska za lase Potrebujete tri reberca temne čokolade, pol skodelice jogurta in žličko medu. Stopljeno čokolado zmešajte z jogurtom in medom, primerno ohlajeno mešanico nanesite na lase in jih pokrijte z ruto ali zavijte v brisačo. Po eni uri sperite lase s toplo vodo, nato pa uporabite šampon in balzam. Maska je primerna za suhe lase, če se vam mastijo, se izognite nanašanju tik ob lasišču.

Ne spreglejte