Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2011,
7.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

moda

Torek, 22. 11. 2011, 7.25

8 let

Se John Galliano pobira?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred kratkim je zaživela nova spletna trgovina Galliano Gazette, ki kaže, da blagovna znamka John Galliano resno dela za ohranitev svojega obstoja.

Znamka kljub neprijetnemu odhodu istoimenskega oblikovalca po škandalih v pariški kavarni nadaljuje svoje delo in se širi. Tokrat na splet. Po škandalu, ki se je zgodil letos spomladi, ko je pijani Galliano na druge goste lokala, v katerem je popival, "streljal" protisemitske žaljivke, so imeli pri blagovni znamki polne roke dela za ohranitev ugleda, za katerega so delali vrsto let.

Škandal je namreč Gallianovo podobo čez noč spremenil: iz bleščečega zvezdniškega oblikovalca se je v očeh javnosti prelevil v osamljenega in težavnega pijanca, zvrstile so se obsodbe z vseh strani in nad eno od najbolj bleščečih modnih karier je padla temna senca. A škandal ni škodil le Gallianu, pač pa tudi vrsti blagovnih znamk in ljudi, s katerimi je sodeloval. Tako je bilo tudi z modno hišo Dior, v katero je Galliano vnesel poseben talent, vizijo in ščepec razvpitosti ter jo ohranil v soju žarometov tudi po tem, ko so drugi velikani začeli bledeti.

Prihodnost znamke John Galliano, ki je sicer v 91-odstotni lasti hiše Dior, se je krepko zamajala, potem ko se je vodstvo sprva odločilo, da bo težavni John Galliano obdržal službo v vlogi glavnega oblikovalca, pozneje pa ga vseeno odstavili. "V hiši John Galliano smo navdušeni, da smo lahko začeli delovati tudi v spletnem prostoru in ustvarili možnost ponuditi elemente znamke v spletni trgovini," so zapisali.

Sicer pa je na spletni strani mogoče najti kolekcije, oglaševalske kampanje, dnevnik z novicami, filozofijo znamke in seveda paleto izdelkov, med katerimi so na voljo tudi tisti iz spomladanske kolekcije po mikavno znižanih cenah.

Ne spreglejte