Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2014,
10.52

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

panika nega materinstvo

Sreda, 26. 2. 2014, 10.52

4 leta, 10 mesecev

Nujni pripomočki za vsako mlado mamico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Se spominjate dni, ko ste zvečer zaprli oči in se spočiti zbudili po osmih urah? Če imate doma dojenčka, se jih verjetno ne. Poskrbite zase, da boste lažje preživeli dan.

Sploh prvo leto je za mlade mamice velika preizkušnja že zaradi neprespanih noči, kaj šele vsa druga presenečenja, ki jih prihod dojenčka prinaša v naše življenje.

Raziskava ameriške nacionalne ustanove za raziskavo spanja (National Sleep Foundation) je razkrila, da ima kar 76 odstotkov vseh staršev težave zaradi pomanjkanja spanja. Zaradi premalo spanja smo bolj podvrženi psihičnim težavam, že zaradi občasnih neprespanih noči imamo občutek, da je naše vsakodnevno življenje bolj stresno in smo manj produktivni. Težave imamo s spominom, koncentracijo, ob živce nas spravljajo malenkosti, logično razmišljanje nam peša, domači odnosi pa postajajo napeti.

Koža vedno izda, koliko smo spali

Če težko ostanete budni med monotonimi aktivnostmi ali v situacijah, ki vas dolgočasijo, potem verjetno premalo spite. Prvi nasvet, ki ga mlade mamice neprestano poslušajo, je, naj za počitek izkoristijo vsak trenutek, ko otrok spi. Kar je seveda nemogoče, saj se življenje takrat ne ustavi. Sploh, če imate "mladička", ki spi samo, ko se "vozička". Prvi nakup, preden se začnejo vsakodnevni spomladanski sprehodi, bodo torej dobra sončna očala. Skrila bodo rdeče, neprespane oči in vas varovala pred zgodnjimi izraznimi gubicami okrog oči. Veliko sonca zahteva tudi veliko sončne kreme. Ne skoparite z njo vsakokrat, ko greste z malčkom ven. Po sprehodu ali pa že zjutraj si obraz osvežite s konkretno količino osvežilnega gela aloe vere. Koža vedno izda, koliko smo spali. Krema z dobrimi učinkovinami lahko našo kožo okrepi in poživi ter ji povrne izgubljeni sijaj, dodatki vitaminov in mineralov pa izboljšajo njeno prekrvavitev.

Čeprav se vam zdi, da nimate popolnoma nič časa za urejanje, vseeno poskrbite, da vam zunaj ne bo nerodno, ko boste koga srečali. Svojo garderobo uredite tako, da imate vedno pri roki nekaj nujnih kosov oblačil, ki jih zlahka kombinirate. Svoj videz popestrite in spremenite z različnimi ogrlicami, zapestnicami, uhani, šali in čevlji. Vse drugo naj bo preprosto in klasično. Ne pozabite na nevtralen mejkap in prijeten parfum. Vonjave nam hitro pričarajo dobro počutje.

Zaspane ali ne, naj nas na sprehodih spremlja velika, stabilna in lepa torba za pleničke in vse, kar otrok na poti potrebuje. Njena naloga je tudi, da nas razveseli vsakokrat, ko sežemo vanjo. V njej ne smeta manjkati lepa beležka in lepo pisalo, saj nam misli stalno bežijo in uhajajo, zato je idejo hitro treba spraviti na papir.

Romantika in šport za zaspanke

Ko smo izčrpani, se nam običajno zdi nemogoče, da bi bili še telesno aktivni, čeprav vemo, da nam bo to prineslo dovolj energije za uspešen dan z otrokom. Kako bomo zvečer ponosni nase, ko se bomo starševskih težav lotevali s humorjem, namesto pretirano zaskrbljeni in slabe volje. Zato se razveselimo z dobrimi športnimi copati, ki nas bodo vsak dan odpeljali na osvežujoč sprehod. In ta sprehod se bo kmalu razvil v lahek tek.

Zaspan dan boste lažje premagali, če bodo vaši obroki hranljivi. Med bolj praktičnimi kuhinjskimi pripomočki je tudi aparat za mešanje sokov oziroma smutijev. To vas bo rešilo pred izčrpanostjo, saj skoraj ni kombinacije, ki je ne bi mogli zamešati v mešalniku. Hrana, bogata z antioksidanti, zagotavlja uspeh.

Ne spreglejte