Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
17.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2014, 17.13

8 let, 5 mesecev

Nega las v vlažnem vremenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V vlažnem vremenu - nekaj takšnih dni je še pred nami - pozornost posvetimo tudi lasem. V boju z vlago pomagata hladna voda ter silikonski regenerator, ki preprečuje izsuševanje in gladi lase.

Vlaga je za suhe lase najhujša Velik odstotek vlage v zraku povzroča težave z lasmi. Skodrani postanejo neubogljivi, ravni pa mlahavi. Vlaga je še posebej nadležna za suhe lase, saj jo ti hitro vpijejo, nato pa postanejo neukrotljivi. Priporočljivo je uporabljati regenerator z globinskim delovanjem, ki lase hrani od znotraj.

Regenerator na osnovi silikona preprečuje izsuševanje V boju z vlago je najboljši zaveznik silikonski regenerator, ki podobno kot hladna voda v laseh zadržuje naravno vlago in tako preprečuje, da bi vlaga v zraku načela pričesko. Vendar ne pretiravajmo z nanosom, saj bodo v tem primeru lasje delovali težko in mrtvo. Dovolj bo, če boste regenerator nanesli le na konice las.

Hladna voda preprečuje izsuševanje Po umivanju je treba lase sprati s hladno vodo, ker jih ta zgladi, preprečuje izsuševanje in lasem vrača sijaj. Lasje bodo tako zadrževali lastno vlago in ne bodo vpijali tiste v zraku.

Sušilec za lase – največji sovražnik lepih las Sušilcu za lase se je treba izogibati, ker lase izsušuje, zato je najbolje, da čim pogosteje lase posušimo na zraku.

Dolgi lasje so odporni proti vlagi Dolgi lasje bolje prenašajo vlažno ozračje kot kratki. Dolgi lasje so težji, kar jim preprečuje, da bi se dvignili v zrak. To se rado zgodi s kratkimi. Še bolj bomo lase ukrotili, če se bomo ob deževnih dneh odločili za čop ali si spletli kito.

Ne spreglejte