Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 10.26

8 let

Ne mecite stran oblačil, zavrzite raje predsodke!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na modni reviji Zmenek z drugo obleko so svoje kreacije iz predelanih oblačil predstavile mlade modne oblikovalke, ki so tako že odvrženim oblačilom podarile novo, modno podobo.

V Cekinovem gradu sredi parka Tivoli je včeraj bila ekološka modna revija, ki so jo organizatorji poimenovali Zmenek z drugo obleko, kar nakazuje na njen namen – podirati močno zabetonirane predsodke pred nošenjem rabljenih oblačil. Celotna kolekcija je namreč sestavljena iz oblačil, ki jih je društvo Ekologi brez meja zbiralo na izmenjavah oblačil po vsej Sloveniji. Pri nas namreč vsako leto odvržemo tudi do 70 ton oblačil, ki končajo na odpadih. Z izmenjavo in predelavo oblek pa pomagamo okolju, oblačilom podaljšamo življenjsko dobo, obenem pa si osvežimo garderobno omaro – zastonj!

Že nošena in dobro, pogosto celo odlično ohranjena oblačila, ki so se jim prejšnji lastniki odrekli, so mlade oblikovalke s kančkom domišljije, talenta in veliko krojaških in šiviljskih spretnosti preoblikovale v unikatne, modne in nosljive kose, ki se jih ne bi branila nobena modna navdušenka.

Na dinamični modni reviji smo si tako lahko ogledali kreacije, ki so jih ustvarile modne oblikovalke Jana Koteska, Sergeja Bevc, Irina Miljič, Ines Pusar, Karmen Rovšnik, Tina Rebolj, Tanja Pađan, Urška Pirc, Linda Ogrizek, Urška Petrič, Maruša Bečan, Uršula Mihovec, Darja Rant in Barbara Živčić. Manekenke so za to priložnost naličili vizažisti oddelka za kozmetiko Visoke šole za storitve VIST, za glasbeno spremljavo modni reviji pa je poskrbel kolektiv Danza Macabra.

Kreacije, ki so jih predstavili na reviji Zmenek z drugo obleko, bodo na voljo tudi za nakup, in sicer v novo odprti Oblačilnici na Poljanski cesti 11 v Ljubljani, projekt Zmenek z obleko pa se bo nadaljeval že v ponedeljek, 12. decembra, ko bo v Kinu Šiška potekala izmenjava oblačil. Na izmenjavo lahko vsak prinese oblačila, obutev in modne dodatke, ki jih ne nosi več, nato pa jih po načelu 5 za 5 izmenja za druga.

Ne spreglejte