Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Petek,
22. 2. 2013,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2013, 13.03

8 let

Največje grešnice in kraljice v zgodovini Oskarjev

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rdeča preproga Oskarjev je nedvomno najpomembnejša modna steza. Najvplivnejše ženske na svetu predstavljajo modo, ki bo pisala zgodovino.

Oskarji že dolgo niso samo filmske nagrade, so tudi prestižna modna parada, na kateri sodelujejo najvplivnejše in najbolj zaželene ženske na svetu.

Na trnih so tako modni poznavalci kot glavne akterke, ki se za najprestižnejši filmski večer pripravljajo več mesecev in poskrbijo, da bodo na rdečo preprogo stopile popolne.

Filmske zvezdnice so že dolgo sinonim glamurja, obleke, ki jih oblečejo na Oskarjih, pa pogosto postanejo smernica rdečih preprog v naslednjem letu.

Spomnimo se samo lanske Versacejeve črne toalete Angeline Jolie, v kateri je ponosno kazala svojo lepo dolgo nogo. Številne zvezdnice so skozi vse leto kopirale visok razporek in tudi same razkazovale svoje noge. Od Jennifer Lopez do fatalne Eve Longoria – vse so želele vsaj za trenutek občutiti pozornost, kot je je deležna Angelina Jolie.

Oskarji že iz zlate dobe Hollywooda veljajo za enkraten glamurozni dogodek, sloga brezčasne Grace Kelly in Audrey Hepburn posnemajo še danes.

Največ pozornosti nominirankam Največ pozornosti vsako leto dobijo nominiranke, katerih stil je praviloma tudi najbolj dovršen. Letos se največ pričakuje od nominirank Naomi Watts, Jennifer Lawrence, Amy Adams in Anne Hathaway, ki so že večkrat bile okronane za nekakšne kraljice rdeče preproge.

Porazne izjeme Ampak tudi na rdeči preprogi obstajajo izjeme. Tako smo v preteklosti doživeli tudi kakšen šok – ko so se po rdeči preprogi sprehodile Bjork s svojim labodjim spevom, čudaška Demi Moore, cirkusantka Cher in kot pav pisana Whoopi Goldberg.

Prireditelji niso določili strogo natančnega kodeksa oblačenja, je pa zaželena dostojna eleganca, zato lahko pričakujemo, da letos golih trebuhov v slogu Cher ne bomo videli. Ali pač?

Ne spreglejte