Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 8. 2014,
18.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marilyn Monroe moda

Torek, 5. 8. 2014, 18.02

7 let, 12 mesecev

Modni triki, ki se jih lahko naučimo od Marilyn Monroe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes mineva 52 let od smrti ene od najbolj ikoničnih žensk popularne kulture - igralke Marilyn Monroe. Veljala je za usodno lepotico, krhko dušo in modno ikono.

Smrt Marilyn Monroe tudi po 52 letih buri duhove. Tokrat bomo teorije zarote pustili ob strani in se posvetili modnemu slogu ene od najlepših žensk 20. stoletja. Svetlolaska z oblinami na pravih mestih se je znala obleči tako, da je jemala sapo. Pa četudi v preprosti kombinaciji hlač in puloverja.

Nekaj idej, ki jih lahko pri oblačenju in ličenju posnemamo še danes, smo zbrali spodaj.

1. Zaljubite se v svoje obline MM je znala z oblačili poudariti obliko svojega telesa, oblin pa nikoli ni skrivala pod širokimi oblačili. Nosila je obleke in oblekice s poudarjenimi pasovi, oprijete hlače z visokim pasom, ki so se končale nad gležnji, tanke pletene puloverje z izrezom … Izberite kroje, ki bodo poudarili vaše atribute.

2. Dodatki kot pika na i Biseri ali le kapljica kultnega Chanelovega parfuma? Marilyn je slovela po obojem. Če je v zasebnem življenju stavila na preprosta oblačila, od dodatkov nosila le zapestno uro in morda rutko, je za posebne priložnosti stavila na vse. Tudi vi za posebne priložnosti več pozornosti namenite opaznim dodatkom, saj se boste tako počutili še lepše in bolj samozavestne.

3. Kakšen je vaš osebni slog? Tudi po načinu oblačenja se razlikujemo od drugih. Pri tem pa znamke oblačil nimajo tako zelo pomembne vloge. Osebni slog je več kot to, kar nam zapovedujejo modne smernice. In Marilyn je to vedela. Z njeno podobo še danes povezujemo oprijete obleke s poudarjenim pasom, ozka krila, ki so segala do sredine meč, in pletene majice. Bodite pozorni tudi na barve. Katere pristajajo vašemu barvnemu tipu? Marilyn je zasebno blestela v zadržanih tonih, v soju bliskavic pa je znala nositi tudi opazno rdečo.

4. Rdeča, rdeča, rdeča! Rdeča velja za najbolj strastno, močno in opazno barvo. Vsekakor je to barva, ki jo morate znati nositi. Če so rdeča oblačila za vas premočna, premislite o rdečih dodatkih ali le rdeče nalakiranih nohtih, morda rdeči šminki na ustnicah.

5. Lepotne pike? Ne skrivajte jih. Marilyn Monroe je njena lepotna pika nad ustnico delala še bolj čutno in zapeljivo. Tudi ona jo je sprva zakrivala s pudrom, nato pa se z njo sprijaznila. Sprejmite svoje lepotne posebnosti in jih naredite za svoj zaščitni znak. Pegice, močne obrvi, polne ustnice – naravno je najlepše.

Ne spreglejte