Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2009,
12.06

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 10. 6. 2009, 12.06

8 let, 2 meseca

Lepota, ki straši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mogoče še vedno obstajajo dame, ki mislijo, da so z dvocentimetrskimi rdečimi nohti videti seksi. Ali da je srebrna blond resnično blond in ne preprosto siva.

Ali da več barve na obrazu pomeni več lepote … Mogoče vam prijateljice nekatere stvari preprosto zamolčijo in moški tudi – ampak … No, take stvari res niso seksi. Nikoli.

Nohti

Z nohti imamo ženske veliko dela in včasih nas spravljajo v obup. V paničnem reagiranju pristanemo na umetne nohte (ki se lahko tudi odlepijo in je scena vredna grozljivke), dolge nohte s francosko manikuro (en centimeter beline nad prstno blazinico je posilstvo francoske manikure) ali kakšno drugo divjo barvo. Najlepši so zdravi nohti, ki največkrat res zahtevajo veliko nege in ne laka. Lak spada zraven kot dodatek in ne kot glavna kamuflaža za predolge, zgrizene in scefrane nohte. Ko se lak začne krušiti, je čas, da ga odstranite. Takoj. Nasvet: Konica nohtov naj bo dolga največ 5 mm, potem bo tudi prav vsaka barva, ki jo izberete, prišla do izraza in ne bo strašila občinstva.

Lasje

Lasje naj bi bili okras, vendar včasih v tej naivni želji prestopimo marsikatero mejo. Barva las je vsekakor pomemben del tega okrasa: ampak dvo-, tro- ali večbojnica pač nima opravičila. Rdeče-črna kombinacija, blond in temna, rožnati prameni? Mogoče pa obstaja dežela, v kateri bi zažgali v takšni kombinaciji … Mogoče pa res. Preveč natupirani lasje so že davno iz mode in največkrat delujejo kot čelada. Nihče se niti s pogledom ali prsti ne bo predolgo ustavil na laseh, ki vsebujejo odločno preveč izdelkov, kot so laki, želeji, voski, briljantina itn. Pa še eno opozorilo: če so lasje mastni, jih je pač treba umiti, ne glede na to, da imamo »zdravo navado«, da jih umivamo enkrat tedensko. No, ta navada se navadno ne obnese. Nasvet: Redno striženje razcepljenih konic, maske in redno umivanje so bili še vedno najboljši recept.

Obraz

Nikoli ni najhujša lepotna napaka, če se na obrazu izpusti mozolj v obliki vulkana. Se zgodi. Bolj moteče je, če recimo ženski obraz prekrivajo dlake (v 21. stoletju smo in obstaja 1000 načinov …) ali premočna barva pudra ali barve, ki dobesedno zakrijejo dobršen del kože. Če se za mozolje najde opravičilo (stres, nepravilna prehrana, premalo počitka), ga za pretemen puder in preveč ličila preprosto ni. Nasvet: Ko izbirate puder, ga izbirajte pri belem dnevu. Ten pudra se mora ujemati s tenom obraza, najbolje pa boste to videli, če boste v trgovini nanesli puder na obraz, z zrcalom stopili na dnevno svetlobo in preverili, če je to pravi odtenek za vas.

Ne spreglejte