Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 11.05

8 let

Lepa postava tudi jeseni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko pride jesen, so naša oblačila bolj zaprta in zmanjkuje nam časa za vadbo. Tako se kilogrami kar naenkrat začnejo kopičiti.

Celulita je vedno več in na trebuščku se nabirajo maščobne obloge. A ne vrzite puške v koruzo, tudi jeseni lahko nekaj storite zase in za lepo postavo.

Upoštevajte bioritem Pozabite na štetje kalorij. Prava rešitev za dosego vitke linije je upoštevanje notranje ure našega organizma. Tako boste aktivirali naravne mehanizme hujšanja in vam ne bo treba vlagati dodatnih naporov v doseganje cilja. Naše celice in organe regulira naš notranji bioritem in za vsako dejavnost obstaja najbolj primeren čas v dnevu. Če boste ugotovili, kdaj je za vas najbolj primeren čas za obroke in vadbo, boste dosegli najboljše rezultate z najmanj napora.

Razstrupljanje telesa Jeseni in pozimi imamo manjšo potrebo po gibanju, telo pa se brani pred mrazom tudi tako, da ustvarja maščobne zaloge. Ta zapis je v naših genih že od pradavnine, poleg tega pa je v mrzlih dneh tudi naš metabolizem počasnejši in je skupna poraba energije manjša. Zato je dobro, da vsake toliko časa naredite očiščevalno kuro, ki bo iz vašega telesa odstranila strupe in spodbudila metabolizem k hitrejšemu delovanju. Očiščevalna kura lahko vsebuje pitje gline, petdnevno dieto z žiti, savnanje ali kombinacijo različnih pristopov, pomembno je, da razbremenimo telo in ga očistimo toksinov.

Zavidljiv dekolte Kožo na področju dekolteja lahko zjutraj stimuliramo z rahlo masažo, ki jo izvajamo med prhanjem. Točite malo bolj hladno vodo in s krožnimi gibi masirajte vsako dojko posebej. Tako boste okrepili cirkulacijo in učvrstili kožo. Če niste preveč zmrzljivi, lahko na koncu prhanja prsi zmasirate s kocko ledu. Led bo povzročil zapiranje por, povečala pa se bo tudi proizvodnja kolagena. Nato kožo natrite z negovalnim losijonom za nego dekolteja. Enako ponovite tudi pred spanjem, saj so celice ponoči v vrhuncu aktivnosti in ravno takrat se tudi regenerirajo. Zato področje dekolteja in prsi pred spanjem bogato namažite s hranljivo nočno kremo.

Športna aktivnost Redno ukvarjanje s športom bo poskrbelo za vaše dobro počutje in uravnoteženost kilogramov, zmerna, a redna aktivnost pa je veliko boljša kot intenzivno ukvarjanje s športom v kratkem časovnem obdobju. Če boste aktivni vsaj trikrat na teden, bo vaš metabolizem nenehno v stanju povečane aktivnosti, s tem pa telo avtomatično porablja več energije, tudi med spanjem. S porastom mišične mase raste tudi poraba energije, saj mišične celice za svoje delo porabljajo maščobe, shranjene v maščobnih celicah. Vsak novi kilogram mišične mase porabi na dan dodatnih 100 ali celo do 200 kalorij. Zato nikar ne odlašajte z vadbo, a najdite tako, ki vam bo všeč, da ne boste odnehali že po nekaj tednih.

Več obrokov na dan Znano je, da je dobro dnevno količino hrane razporediti na čim več manjših obrokov, ki jih po možnosti uživamo vsak dan ob isti uri. Natančen razpored obrokov vam bo pomagal uravnovesiti prebavo in razgradnjo maščob. Še ena stvar: dobro je, da nekje do 15. ure zaužijete 70 odstotkov svojih dnevnih potreb po hrani. Ženske potrebujemo približno 1500 kalorij na dan, moški pa 1900. Če čez dan pojeste veliko sadja in zelenjave ter malo mesa in mastne hrane ter imate več obrokov na dan, boste uspešno obdržali želeno število kilogramov. Sicer to ne bo hitra rešitev, bo pa zato toliko bolj učinkovita in dolgoročna.

Vztrajajte Če želite izgubiti nekaj kilogramov, pri tem igra pomembno vlogo tudi menstrualni cikel. Maščobe se bolje razgrajujejo v prvih štirinajstih dneh po menstruaciji, saj se v drugi polovici ciklusa začne telo pripravljati na morebitno zanositev. Zato je v tej drugi polovici cikla pomembno, da se znate odreči slaščicam in mastni hrani, saj ste takrat bolj nagnjeni k temu, da se zredite. Predvsem pa ne izgubite volje, če kilogrami nekaj časa ne bodo hoteli izginiti z vaše zadnjice in trebuha. Če boste vztrajali, vam bo gotovo uspelo.

Večerni boj proti celulitu Med 21. in 22. uro zvečer je najboljši čas za boj proti pomarančni koži, saj je takrat prekrvavitev vezivnega tkiva največja. Čvrsto gnetite bedra in zadnjico, saj boste tako izboljšali cirkulacijo in okrepili učinke kreme proti celulitu. Te kreme skrbijo tudi za zadostno količino vlage v koži in so obogatene z izvlečki sadja, kofeina, ginka ter kostanja, zato posrkbijo za gladko in čvrsto kožo.

Ne spreglejte