Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2014, 12.38

8 let

Kopalke vam bodo hvaležne ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bliža se kopalna sezona, ko se bomo v kopalkah nastavljali sončnim žarkom, slani morski vodi in osvežilno hladni vodi v bazenih. Vse troje pa lahko poškoduje kopalke, če jih ne negujemo pravilno.

Kopalke so izdelane iz nežnega, elastičnega blaga, ki objema našo kožo in se hitro suši, žal pa se lahko tudi hitro poškoduje, če kopalne garderobe ne sušimo, peremo in shranjujemo pravilno. Pripravili smo nekaj nasvetov, ob upoštevanju katerih bodo vaše najljubše kopalke zdržale dlje in vas spremljale še na številnih poletnih dogodivščinah.

Sedite na mehkem Ne glede na to, ali je plaža skalnata, peščena ali polna kamenčkov, v kopalkah raje sedite na podlogo iz blaga. To je lahko ležalna pena, brisača ali blazina. Ostri, grobi materiali lahko poškodujejo ali raztegnejo blago.

Izogibajte se močnim curkom vode Masažni bazeni in kadi, v katerih se radi sproščamo, niso tako prijazni do naših kopalk kot do naših utrujenih mišic. Močni curki vode raztegujejo blago in postopoma poškodujejo tudi elastične niti.

S kopalk dobro sperite sol, klor in kremo za sončenje Kakovost blaga lahko dodobra načnejo klorirana in morska voda, sončna pripeka in kreme za sončenje. Pomembno je, da tudi pri kopalkah natančno preberemo našitek z navodili za nego. Po vsaki uporabi jih nežno sperite s čisto vodo, lahko jih tudi operete z nežnim pralnim sredstvom, izogibajte pa se mehčalcu.

Mokrih kopalk ne shranjujte v plastično vrečko Preden se s plaže vrnemo domov, se radi preoblečemo v suha oblačila. Čeprav z mokrimi kopalkami nočete zmočiti vsebine svoje torbe, jih nikar ne shranjujte v plastično vrečko. Prav tako je pomembno, da jih ne zlagate, dokler niso popolnoma suhe. Nasvet? Mokre kopalke raje zavijte v suho brisačo.

Kopalk ne ožemajte Z ožemanjem res iz blaga iztisnete odvečne kapljice vode, a obenem močno raztegnete blago, poškodujete pa lahko tudi oporo modrčka in košarice kopalk. Kopalke raje popivnajte s suho brisačo.

Kopalk ne sušite na žgočem soncu Neposredna sončna svetloba in vročina lahko poškodujeta blago, poleg tega pa povzročita, da žive barve obledijo. Kopalke raje sušite v senci in na zračnem mestu.

Kopalke pravilno pospravite Kopalke s košaricami shranjujte in pakirajte tako, da košarici zložite drugo v drugo. Tako bosta ohranili obliko.

Ne spreglejte