Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 8. 2014,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 27. 8. 2014, 18.51

8 let

Kako boste najlepše brez ličil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že res, da je lepota v srcu in očeh, a tudi vaša podoba ljudem okrog vas pove, ali ste srečne in zdrave. Lepe ste lahko tudi brez ličil!

Lepota ni naključje in zanjo je treba velikokrat potrpeti in poskrbeti. Skrb za lepo in čisto kožo, skrb za dobro počutje in zdravo telo pa se odražajo tudi na našem obrazu. In prav zato veliko žensk misli, da so ličila tista, ki jih naredijo lepe. Dnevno zapravljajo dragocen čas in denar za ličila, ki pa jim nazadnje škodujejo. Dan brez ličenja vam bo prihranil čas, energijo in denar. Pred vami je sedem predlogov, po katerih boste brez ličil še lepše.

Vsako jutro in večer umijte obraz s hladno vodo. Morda se vam to zdi povsem normalno, a verjemite, da kar 45 odstotkov ljudi zjutraj in tik pred spanjem pozabi na obraz. Koža na obrazu bo bolj sijoča, jutranje umivanje pa pomaga odpravljati akne.

Uporabljajte nežne preparate. Tako za svoj obraz, roke in tudi za lase uporabljajte nežne, naravne preparate, ki kože ne sušijo. Pazite tudi na to, da boste po umivanju obraz obrisali v svežo, nežno brisačo. Ne drgnite preveč!

Naučite se uporabljati vlažilec za obraz, ki bo po umivanju obraza vašo kožo naredil prožno, mladostno in zdravo. Veliko vlažilnih krem bo kožo naredilo mastno, zato bodite pripravljeni na to, da boste za iskanje dobrega vlažilca kože porabili kar nekaj časa, a trud bo poplačan.

Namesto maskare uporabite vazelin. Vemo, da se sliši noro, a to je preizkušen trik vizažistov, ko pripravljajo obraz na obdobje brez ličil ali z zelo malo ličenja. Preprosto: malo vazelina nanesite na trepalnice, da bodo zasijale, kot da so namazane z maskaro. Vazelin uporabite tudi za odstranjevanje maskare, saj je do trepalnic veliko bolj prijazen kot lepilo.

Namesto balzama uporabite kokosovo olje. Kokosovo olje je odlično naravno olje, ki vam lahko dobro služi tudi namesto balzama za ustnice. Večina teh vsebuje veliko kemičnih sestavin, ki vam lahko le škodujejo, medtem ko je kokosovo olje povsem naravno. Nekaj kapljic nanesite na ustnice, da bodo zaščitene in sijoče.

Obrvi pustite nekoliko pri miru. Ni gršega kot oseba, ki je brez obrvi, ker je linija slednjih postala tako tanka, da enostavno ni več vidna. Razumemo, da jih morate oblikovati, a nikar ne populite vseh. Odstraniti morate le najbolj očitno posamezno dlako, da ne bodo vaše obrvi utrpele nepopravljive škode.

In kot vedno, pazite kaj jeste. Za svežo in lepo kožo ne potrebujete ličil, se pa vse kar pojeste odraža na vašem obrazu. Vključite v prehrano več sadja in zelenjave, jejte več rib in morskih sadežev, izogibajte se mastni hrani in čokoladi. Pazite na to, da boste vsak dan dovolj pili.

Ne spreglejte