Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2013,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lasje čičerika

Torek, 29. 1. 2013, 9.24

8 let

Hrana za sijoče lase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako kot je pomembno, kaj nanesete na lase, je pomembno tudi, kaj vnesete v svoje telo, saj se vse odraža na laseh.

Lepi lasje niso le rezultat pravilne nege, ampak tudi prehrane. Veliko težav z lasmi, kot so prhljaj, redki in lomljivi lasje ter prezgodnja osivelost, je lahko posledica neprimerne prehrane. Katera živila vsebujejo snovi, ki pospešijo rast las in jim dajo zdrav sijaj?

Avokado

Avokado je priljubljena sestavina obnovitvenih mask za lase, malokdo pa ve, da vpliva na kakovost las tudi od znotraj. Z uživanjem avokada telesu zagotovite obilo tako imenovanih dobrih nenasičenih maščob, kar navlaži lasne mešičke in da videz sijočih las.

Čičerika

Lasje so zgrajeni iz vlaknastih beljakovin (keratin), zato je pomembno, da s hrano dobimo dovolj proteinov, da preprečimo lomljenje las. Čičerika vsebuje veliko proteinov, poleg tega pa tudi mineral mangan, ki pomaga preprečiti prezgodnje izgubljanje pigmentacije – bolj znano kot sivenje las.

Jajca

V rumenjaku je veliko železa, kar posledično spodbuja rast in bujnost las. Železo v krvi namreč pomaga pri prenosu kisika do lasnih mešičkov. Ljudje, ki imajo težave s čezmernim izpadanjem las, imajo pogosto težave s pomanjkanjem železa.

Oreščki

So bogat vir vitamina E, ki spodbudi cirkulacijo in izboljša prekrvavitev lasišča, da lasje bolje rastejo. Nezadosten vnos vitamina E lahko povzroči suho lasišče in krhke lase.

Morski sadeži

Vsebujejo veliko cinka, katerega pomanjkanje lahko vodi do izpadanja las. Rakci, školjke in ribe vsebujejo tudi veliko maščobnih kislin omega 3, ki so nujne za zdravo lasišče. Te kisline vlažijo lase in delujejo kot naravni sebum za sijoče lase, poleg tega pa zmanjšujejo prhljaj.

Šparglji

So bogat vir folne kisline, ki pomaga telesu, da bolje izkoristi proteine, da prej pridejo do las, kar spodbudi njihovo rast. Pomanjkanje lahko povzroči redčenje las.

Borovnice

So odličen antioksidant. Borijo se proti prostim radikalom, ki lahko povzročijo prezgodnje sivenje in suhe, lomljive lase. Vključite pest borovnic v kosmiče za zajtrk za lase z več volumna.

Ne spreglejte