Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mis Slovenije tekmovanje finale Indonezija kovček obleke

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 21.03

8 let

Foto: "Poln kufer" Maje Cotič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dobrem mesecu, odkar je prevzela naslov najlepše na sončni strani Alp, je Maja Cotič, mis Slovenije, ekskluzivno za Planet Siol.net pokazala, kaj nese s seboj na svetovni izbor.

Maja Cotič prav zdaj pospravlja v kovček še zadnje stvari in odhaja na mesec dni dolgo pustolovščino, imenovano finale izbora za mis sveta 2013. Maja bo iz Benetk poletela proti Baliju, s seboj pa bo odnesla dobrih 30 kilogramov težak kovček, še precej velik ročni kovček in … Še tekmovalno obleko. "Saj kar težko verjamem, koliko stvari imam s seboj. Še težje pa mi boste verjeli, če vam povem, kaj vse sem morala, hočeš nočeš, pustiti doma," je med fotografiranjem povedala Maja, ki nam je dovolila, da prebrskamo njen velikanski kovček in pogledamo, kaj vse bo za mesec dni odnesla v Indonezijo.

Skrito perilo, razkrite kopalke "S seboj sem prinesla vse razen perila, to je, ker potujem jutri, doma in se suši. Ni pa nič takega, česar morda ne bi poznali od doma. Mislim, da nosim perilo kot vsaka mlada ženska. Nekaj je domačega, nekaj tujega, nekaj victorie in nekaj hlačk, ki so tako, no, bolj za doma," je povedala Maja, ki je za nas brez oklevanja hitro skočila v rdeče kopalke, narejene prav zanjo, za tekmovanje. "Kopalke so mi naredili v Nancy Beachwear. Dvakrat sem šla na pomerjanje, všeč so mi in v njih se dobro počutim. Mislim, da bo redkokatero dekle imelo kopalke, narejene samo zanjo. Pa četudi bo, meni so moje, s srčki iz kristalov, res všeč," je povedala Maja, ki upa, da bo v njih lahko ne le na fotografijah, temveč tudi v vodi – da bo kaj časa na Baliju torej namenjenega tudi kopanju. "Balija še nisem videla, upam, da bo kaj časa, da si ga ogledamo in da skočimo tudi v vodo," je bila živahna Maja. Razkošje večernih oblek Maja je na tekmovanje vzela kar nekaj oblek, a dve še posebej izstopata. Prvo, večerno, je navdihnila lanskoletna tekmovalna obleka, to je že lani za Nives naredila oblikovalka Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy. "Z Jernejo sva se strinjali, da je črna obleka vedno elegantna. Jerneja je že lani za Nives naredila prelepo črno obleko in ker je opazila, da je bilo črnih oblek malo, je vedela, da bom v črnini še bolj izstopala. Upam, da res," se zasmeji misica, ki bo v obleki, sestavljeni iz dveh delov, zares elegantna. "Spodnji del obleke je zasnovan popolnoma preprosto, s klasičnim dolgim krilom, velik poudarek pa sem dala na Majin zgornji del. Zgledovala sem se po časih, ko sem še plesala balet, saj je zgornji del narejen, kot bi bil za oder. Uporabila sem več kot 200 kamnov, da bi bila obleka na odru zares videti bleščeča," je o obleki povedala Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

Druga obleka, ki jo Maja še posebej skrbno nese s seboj, pa je tista za tekmovalni večer oblek, ki jo je oblikovala Irena Rugel Krajcer in jo poimenovala Rešite delfine. "Verjetno ni treba, ko enkrat vidite obleko, posebej razlagati, zakaj nosi takšno ime. Ima simboličen pomen in smisel, v njej je več kot 100 metrov tila, svile, šifona in nekaj tisoč pravih kamenčkov swarovski," je povedala oblikovalka rusko-slovenskega rodu, ki se bo s to obleko in z Majino pomočjo torej potegovala za najlepšo opravo letošnjega finalnega izbora za mis sveta. "Obleko sva z Ireno pripravili na pot na poseben način, zavita je v več varovalnih plasti, potovala bo ob meni, pa čeprav bom v Dohi čakala na letalo za Bali kar deset ur," je povedala Maja.

Kozmetika za pot Maja se s kozmetiko ni posebej ukvarjala. Poleg svoje majhne kozmetične torbice bo s seboj imela le tisto, kar sicer uporablja vsak dan. "Mislim, da ne uporabljam kakšne posebej zveneče blagovne znamke. Uporabljam pač, kar mi najbolj ustreza in kar mi je všeč, ne glede na ceno. Sem pa vzela le tisto, kar mislim, da bom najbolj potrebovala, med drugim tudi nekaj osnovnih zdravil. Brez obližev tudi ne grem nikamor. Dekleta, ki so bila na svetovnem izboru pred menoj, so povedala, da jih bom krvavo potrebovala," je razložila Maja, ki sicer ne uporablja veliko ličil, tako pa bo tudi v Indoneziji.

Obleke za vsak dan Maja ima v svojem kovčku poleg majic, kavbojk, majčk, hlačk, nogavičk in jopic še nekaj popoldanskih koktajl oblekic, ki jih je dobila pri Jerneji in Ireni, pripravila pa si je tudi kar nekaj parov čevljev, saj bo ves čas na nogah.

Še čevlji in gremo "Čisto na koncu sem se posvetila čevljem. Seveda gredo z mano tudi kotalke, ki jih bom uporabila za šov talentov, a brez visokih in srednje visokih pet tudi tokrat ne bo šlo. Čez dan bom poskušala nositi nizke čevlje, s seboj imam nekaj parov balerink in športne copate, zvečer pa bom v visokih petah. Tako se mi zdi prav, saj so večerni dogodki nekoliko bolj svečani. Menim, da moram biti tam še posebej lepo urejena," je povedala Maja, ki je nora na čevlje. Tako je bilo kar težko izbrati, kaj bo naša lepotica vzela s seboj.

Več fotografij Maje in njenega kovčka si oglejte v fotogaleriji.

Ne spreglejte