Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2007,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2007, 9.11

8 let

Chanel prvič v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek se je pisala modna zgodovina, saj je Karl Lagerfeld Chanelovo visoko modo prvič pripeljal v britansko prestolnico.

Karl Lagerfeld je Britance končno razveselil s Chanelovo modno revijo, prvo na britanskih tleh. Z revijo Paris - Londres (Pariz - London) je modna hiša Chanel počastila izdelovalce modnih dodatkov, kot so peresa, biseri in svilnate rože. Na ogled so bile postavljene kreacije rokodelcev, ki jih je Chanel najel, da bi zagotovil nadaljevanje njihovega posla ter širjenje njihovega znanja in tehnike izdelovanja. Med obiskovalci, ki so sedeli na stolih zlate barve, z naslonjali v obliki obešalnikov, ter ob nizkih mizah z vgraviranim Chanelovim monogramom, je bilo veliko znanih osebnosti. Modno revijo so si med drugim ogledale Emma Thompson, Chanelova muza Lily Allen, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Natalia Vodianova, Bella Freud in monaška princesa Carolina.

Revijo je odprla kanadska supermanekenka in nekdanje dekle slovitega Petea Dohertyja, Irina Lazareanu, ki je po sprehodu po stezi ob spremljavi Seana Lennona poskrbela tudi za nepozabno romantično glasbeno spremljavo.

Revija je naznanila modne trende za jesen 2008. V eleganco in glamur pariške mode je Lagerfeld vmešal pridih britanske kulture. V razkošni kolekciji so bili predstavljeni mokasini z ogromnimi bisernimi broškami, kratke hlače, ki se končujejo tik pod koleni, bluze z visokimi nabranimi rokavi, usnjene rokavice, okrašene z dragulji, ter škotska karirasta krila. Manekenke so bile naličene v stilu umetnic z retro slogom Amy Winehouse - z močno poudarjenimi očmi ter visokimi pričeskami.

Vse kombinacije so vključevale frfotajoča peresca, biserne okraske, ter obilico svile in trakov. Kot da bi želeli še dodatno poudariti, da se revija odvija v Londonu, se je kar nekaj modelov po modni pisti sprehodilo s torbicami, na katerih se je svetil motiv britanske zastave. Predstavljena ženska in moška oblačila bodo na prodaj od maja dalje.

Ne spreglejte