Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
17. 8. 2016,
3.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

zmenek moda stil prvi zmenek

Sreda, 17. 8. 2016, 3.27

6 let, 6 mesecev

Česa nikar ne nosite na prvi zmenek

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Foto: Thinkstock

Oprava za prvi zmenek je vedno izziv. Seveda je vse odvisno od tega, kam gresta in kaj bosta počela, a vseeno obstaja manjši seznam stvari, katerih se je bolje, vsaj v prvo, izogniti.

Na prvem zmenku hoče vsak narediti dober vtis. In roko na srce, prvi je zelo pomemben, za nekatere celo najpomembnejši. Zato je pametno vsaj malo razmisliti, kaj obleči in kaj obuti, predvsem pa je treba vedeti, kaj nikakor ne pride v poštev.

Morda pomaga naš seznam:

Za oba: superge. V poštev pridejo le modne, čiste in urejene, takšne, ki dopolnijo vaš osebni stil. Takšne, ki bi jih lahko mirno obuli tudi za trening ali tek v naravi, pa so velik NE. Tudi če so naravnost iz pralnega stroja.

Za ženske: previsoke in neudobne pete. Nič ni manj privlačno kot ženska, ki ne zna hoditi v čevljih s (pre)visoko peto in se v njih vidno ne počuti dobro. Za zmenek tudi ne obujte čevljev, ki jih še nikoli niste nosili.

Modne in čiste superge so dovoljene, tekaške in/ali umazane pa ne. | Foto: Getty Images Modne in čiste superge so dovoljene, tekaške in/ali umazane pa ne. Foto: Getty Images

Za moške: trenirka. Predvsem spodnji del. Morda hočete izpasti frajersko, a boste vse prej kot to. Trenirka spada med štiri stene doma in v telovadnico ter nikamor drugam.

Za oba: japonke za na plažo. Japonke ne spadajo na prvi zmenek, razen če se nista spoznala na dopustu in se vajin zmenek odvija na plaži. V mestu japonke odpadejo.

Za ženske: bleščeči kosi. Bleščice in svetleč material pustite doma in raje oblecite kose bolj nevtralnih barv.

Še vedno bodite zvesti svojemu stilu. Bodite modni, a naj vam bo udobno. | Foto: Getty Images Še vedno bodite zvesti svojemu stilu. Bodite modni, a naj vam bo udobno. Foto: Getty Images

Moški, ne pozabite na modne dodatke. Dobra ura je vedno dobra ideja. | Foto: Getty Images Moški, ne pozabite na modne dodatke. Dobra ura je vedno dobra ideja. Foto: Getty Images

Za moške: bele hlače. Prav malo verjetno je, da zna moški nositi bele hlače. Obstaja tudi nevarnost, da se lahko skoznje vidi marsikaj, zato tvegate veliko. Takšno tveganje pa na prvem zmenku nikakor ni pametno.

Za oba: preveč parfuma. Seveda hočete lepo in prijetno dišati, a poudarek je na "prijetno" in ne vsiljivo. S parfumom morate zapeljevati, ne odvračati. Bodite zmerni, ko se pršite.

Za ženske: tesna in kratka oblačila. Mini krilo velikokrat pusti napačen vtis - morda se nekomu zdi zapeljivo, a velikokrat se temu dodata pridevnika predrzno in poceni.

Kratko krilo lahko optično podaljšate in ste videti bolj šik. Tudi navadna majica je lahko videti bolje kot globok dekolte. | Foto: Getty Images Kratko krilo lahko optično podaljšate in ste videti bolj šik. Tudi navadna majica je lahko videti bolje kot globok dekolte. Foto: Getty Images

Za moške: sprana in razvlečena majica. Razcapan videz nikoli ne prinese nič dobrega. Za zmenek je ustrezna lepa, čista in zlikana majica ali srajca. In brez vpadljivih, barvnih vzorcev, sploh pa brez morebitnih žaljivih citatov in fotografij.

Za ženske: preglobok dekolte. Z njim lahko resda osvojite marsikoga, ampak ali si res želite ob sebi moškega, ki ga takoj zmoti in osvoji dobro oprsje? Če je potrebno samo to, je bolje, da se oddaljite od takšnega.

In še zadnje, a pomembno navodilo za ženske: ne pretiravajte z ličenjem. Če se razvije v kaj več, je pomembno, da ne bo presenečen, ko in če vas bo videl nenaličeno.

Ne spreglejte