Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
8.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

čaj koža lepota

Sreda, 27. 11. 2013, 8.48

8 let

Čaji za lepo kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajo mrzli dnevi, ki izsušujejo kožo, jo dražijo in naredijo srbečo. Z nekaterimi čaji si lahko od znotraj navzven pomagate do lepe polti in tudi tako kljubujete zimi.

Čaji so se od nekdaj uporabljali tudi pri negi kože, saj imajo veliko zdravilnih sestavin, ki pomagajo pri staranju oziroma ga zavirajo, pri alergijah, mozoljih, izpuščajih …, saj spodbujajo prekrvavitev kože, jo vlažijo od znotraj in z antioksidanti kljubujejo rakavim obolenjem.

Kamilični čaj Večina ljudi kamilični čaj še vedno povezuje s prehladi, a v sebi nosi še veliko več. Kamilica deluje tudi razkuževalno in protivnetno, zato pomaga pri izpuščajih in suhi koži, prav tako pa krepi zdravje prebavnega traku, ki je pogosto glavni razlog, da se na koži dogajajo spremembe. Vsebujejo jo številne lepotne kreme, saj pomirja kožo in ji vrača lesk, lepotni pripravek iz kamilic pa si lahko pripravite sami doma: skuhajte krepak čaj in pustite, da se ohladi, nato pa vanj namočite košček vate in si z njim obrišite obraz. Rezultat bo sijoča, sveža in voljna koža.

Čaj rooibos Zelo priljubljen čaj, ki izvira iz Republike Južne Afrike, ima vrsto čudovitih lastnosti, zaradi katerih velja za enega najbolj priljubljenih napitkov na svetu. Visoka količina antioksidantov je le ena izmed njih, vendar pomembno vpliva na videz in stanje kože, saj upočasnjuje učinke staranja in pomaga pri kožnih alergijah in izpuščajih, tudi pleničnih. Pijete ga lahko kadarkoli, ker ne vsebuje kofeina in teinov, temveč prijetno sprošča.

Ingverjev čaj Učinek ingverja na telo je očiščevalen, zato je znano sredstvo za razstrupljanje telesa, ki prebavilom pomaga do boljšega zdravja, dobra prebava pa pomeni lepšo kožo. Poleg tega je ingver zelo močan antioksidant, ki kožo poživlja, zato je pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov. Pitje ingverjevega čaja vam odsvetujemo pred spanjem.

Šipek Šipkov čaj je zelo bogat z vitaminom C, znanem po svojem antioksidacijskem učinku, ki se s kuhanjem ne izgubi. Koži vrača svežino in spodbuja delovanje ledvic, zato je dobra pomoč pri razstrupljanju telesa, ki se pozna tudi na obrazu, še posebej če pijete nesladkanega. Popijte ga vsaj tri skodelice na dan.

Ne spreglejte