SiolNET. Trendi Moda
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brez sladkorja za mlajši videz

4

termometer

Strokovnjaki so potrdili, da k mlajšemu videzu pripomore tudi prehrana brez sladkorja.

Strokovnjaki z univerzitetnega medicinskega centra Liden na Nizozemskem in v Angliji so v svoji zadnji raziskavi potrdili povezanost med stopnjo sladkorja v krvi in videzom. Krvni sladkor so izmerili pri 600 moških in ženskah med 50. in 70. letom.

Ni novost, da se je v imenu zdravja bolje odpovedati tako sladkorju kot tudi ogljikovim hidratom. Jedi, kot so torte, piškoti in bel kruh, raje izločite s svojega jedilnika ali jih vsaj omejite.

Pri ugotovitvah povezanosti med stopnjo krvnega sladkorja in videzom posameznika in posameznice so, kot pravi raziskovalec David Gunn, upoštevali tudi, ali oseba kadi ali ne oziroma je ali ni kadila. Izsledke raziskave pojasnjuje takole: "Jasno je – višja kot je stopnja krvnega sladkorja, starejša je oseba videti."

V analizirani skupini so najstarejše delovali diabetiki. Zaradi bolezni imajo visoko stopnjo sladkorja v krvi – sladkor je za kožo velik sovražnik.

"Nima smisla zapravljati veliko denarja za drage negovalne kreme, če jeste sladkor," pravi kozmetična dermatologinja Aamer Khan, direktorica klinike Harley Street Skin Clinic.

"Kožo lahko hranite od zunaj, a stimulirati in negovati jo morate tudi od znotraj. S sladkorjem uničujete pozitivne učinke nege," dodaja dermatologinja. Kozmetična strokovnjakinja Ross Perry z londonske klinike Cosmedics še razlaga: "Sladkor koži jemlje elastičnost, vlago in svežino. Glikacija je proces, v katerem molekule sladkorja nase vežejo beljakovine ali maščobne molekule."

Negativne posledice glikacije tako lahko omejimo z izogibanjem prekomernemu uživanju predelanih sladkih priboljškov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin