SiolNET. Trendi Kultura
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svetlo modra

3

termometer

"Življenje ni preprosto predvsem zato, ker smo si ga sami zapletli," v predgovoru pravi avtorica knjige Varja Kališnik.

Avtor: Varja Kališnik Izdala: Mladinska knjiga Založba Cena: 22,90 €

Poznamo jo tudi kot avtorico člankov v Delovi prilogi Polet, sicer pa že nekaj let vodi delavnice o zdravljenju z energijami. Posebnosti knjige Svetlo modra s podnaslovom Priročnik za duhovno rast in razvoj je tudi v tem, da ima priloženo zgoščenko z dvema meditacijama, ki vam pomagata, da se sprostite in najdete svoje notranje ravnovesje.

Knjiga ponuja nekaj odgovorov na vprašanje, kako spremeniti svoje življenje na bolje, razlaga, zakaj se ne cenimo, zakaj nas hromi strah in zakaj postajamo jezni in zamerljivi. Uči nas odpravljati napake v odnosu s svojimi bližnjimi in se pozitivno soočati z jezo.

Priročnik je razdeljen na tri sklope. V prvem se soočamo z otroštvom, odnosom do staršev in vedenjskim vzorci, ki smo si jih oblikovali z leti. Drugi del razčleni pet temeljnih čustev in nas uči svobodno izražati čustva, tudi negativna. Zadnji, tretji del pa je najbolj praktičen, saj v njem izvemo, zakaj je pomembno, da si vsak dan vzamemo čas zase, kako razstrupimo telo, pravilno dihamo in meditiramo ter tako krepimo telo in se znebimo stresa.

Čeprav gre na prvi pogled še za en priročnik za duhovno rast, ki jih kar mrgoli, je Svetlo modra delo slovenske avtorice, ki sproščeno in na podlagi lastnih izkušenj svetuje, kako se spremeniti, da bomo lahko izboljšali svoje življenje. Za nekatere deluje, za druge pač ne. Za konec pa še en zanimiv stavek iz knjige: "Rastemo lahko tudi prek radosti in ne samo prek bolečin."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin