SiolNET. Trendi Kultura
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rod jamskega medveda

3

termometer

Če ste ali niste ljubitelj prazgodovine, je to knjiga, ki jo enostavno morate prebrati, saj vas bo s svojimi osupljivimi in pretresljivimi opisi tedanjega življenja popolnoma prevzela.

Avtor: Jean M. Auel Izdala: Založba Učila Cena: 13,90 €

Junakinjo Ajlo spoznamo kot petletnega otroka, siroto, ki ji je starše vzel potres. Na pol mrtvo jo najde Rod jamskega medveda in za svojo jo kljub očitni drugačnosti vzame rodovna vračarica Iza, kasneje pa ju k svojem ognjišču vzame še rodovni starešina Kreb. Ajla je namreč kromanjonka, naša prednica, Rod pa sestavljajo neandertalci, ki so kasneje izumrli. Njena drugačnost je sprva očarljiva, kasneje pa vodi v napetosti in konflikte, ki dosežejo vrhunec, ko Alja prekrši starodavna pravila Rodu. Prekinitev tradicije jo vodi na pot človeštva, kot ga danes poznamo.

Rod jamskega medveda je prva v seriji knjig, ki nas popeljejo v obdobje prazgodovine, Ajlina usoda se v nadaljevanju zbirke razvije, ko spozna pripadnike svoje rase. Branje, ki vas bo posrkalo vase, da si boste za hip želeli biti lovec, odet v kožo, v neprestanem boju, da bi premagal naravo, pionir svoje vrste. Mimogrede - takrat nihče ni niti razmišljal o vegetarijanstvu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin