Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 8. 7. 2014, 9.25

8 let

Prelistano: Hiša orhidej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hiša orhidej, v izvirniku je izšla leta 2010, je roman z zagotovljenim mestom na poletnem seznamu knjig, ki jih moramo prebrati.

Avtorica: Lucinda Riley Založba: Učila International, 2014 Cena: 34,90 evra (trda vezava)

Julia Forrester, svetovno znana koncertna pianistka, se po družinski tragediji odloči pobegniti iz Francije domov v Anglijo ter žalovati v tišini in popolni odmaknjenosti od vseh in vsega. Kolikor ji Julia pusti, ji pomaga starejša sestra, ki se trudi, da bi vsaj malo pogledala iz svojega skrivališča. Zato se nekega dne odloči, da skupaj obiščeta dražbo v Wharton parku, posestvu, kjer je Julia pri babici in dedku preživela čudovite ure.

Tam po naključju po dolgem času sreča dediča Wharton parka, Kita Crawforda, ki je v nasprotju s preostalim svetom ne gleda pomilujoče, zato se spoprijateljita in se, kljub Julijinemu upiranju, zaljubita.

Tajska, po 2. svetovni vojni.

Bill in Henry, bodoči dedič Wharton parka, po čudežu preživita vojno in taborišče. Bill se takoj vrne domov, Henry, ki ga bolezen za nekaj časa ne spusti iz svojih krempljev, okreva v majhnem hotelu, spozna čudovito Lidio in ugotovi, da kljub dolžnosti, ki jih ima do svoje žene Olivie ter posestva, ne zmore živeti brez nje. Lidii obljubi, da se bo doma odpovedal vsemu ter se vrnil v njen objem. A ko končno prispe v hladno Anglijo, z grozo ugotovi, da mu nikakor ne bo uspelo držati svoje obljube.

Henry v svojem obupu pošlje Billa, zvestega vrtnarja, iskat Lidio z izgovorom, da bo pripeljal eksotične primerke rož. Ta ima kar nekaj težav pri iskanju, a ko najde Lidio, je to vse prej kot prijetno srečanje.

A najdba Henryjevega dnevnika iz taborišča spodbudi Julijino babico Elsie, da je vendarle čas, da pove resnico, kakorkoli bo že ta prizadela in spremenila življenja tistih, ki so še ostali.

Ne spreglejte