SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nema priča

2

termometer

Agatha Christie je blagovna znamka, ki se odlično prodaja. Po številu prodanih izvodov jo prehiti le Sveto pismo.

Avtor: Agatha Christie Založba: Mladinska knjiga Cena: 29,95€

Avtorica velja za kraljico kriminalnih zgodb, poleg romanov je pisala tudi kratke zgodbe in drame, pod psevdonimom pa ustvarjala tudi ljubezenske zgodbe.

V večini kriminalk umore preiskujeta gospodična Marple in odlični detektiv Hercule Poirot, ki je poleg Sherlocka Holmesa verjetno najbolj znan in priljubljen detektiv. Detektiv Poirot je nepozaben predvsem zaradi filmske uprizoritve, kjer smo lahko občudovali njegovo mencajočo hojo, okroglo postavo, do potankosti urejene in privihane brke, uživali ob njegovem nasmihanju ter se sladkali ob francoskih besednih dodatkih.

V Nemi priči Poirot preiskuje smrt Mary Arundell, ki za njene sorodnike ni nobeno posebno presenečenje. A Poirot je z dvomesečno zamudo dobil njeno pismo, v katerem Mary prosi detektiva za pomoč, saj si nesrečo na stopnicah v času obiska njenih sorodnikov razlaga kot poskus umora. Vsi njeni sorodniki imajo motiv za njeno smrt, saj je Mary Arundell premožna gospa brez otrok in tako bi njeno bogastvo podedovali nečaki, ki so svoje bogastvo že zdavnaj zapravili.

Pisanje Agathe nas ves čas drž v negotovosti, kdo je morilec, saj nas z opisom vsakega posameznega lika prepriča, da bi lahko bil potencialni morilec. Ko zgodba uspešno privijuga do konca in preberemo razkritje, nas preseneti in to je čar pravih kriminalk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin