Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
7.56

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zimske olimpijske igre Soči Rusija

Četrtek, 30. 1. 2014, 7.56

5 let

Ne politizirajmo iger, prepustimo jih športnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ruskem centru znanosti in kulture so odprli razstavo fotografij Soči 2014 z vsemi prizorišči zimskih olimpijskih iger.

"Pred olimpijskimi igrami v Sočiju se mi zdi, da je včasih preveč negativne propagande, ki si jih te igre ne zaslužijo. Prepustimo raje igre športnikom in uživajmo v tekmovanjih," s temi besedami je Rifat Kadirevič Pateev, direktor Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani in kulturni ataše na ruski ambasadi v Ljubljani v prostorih centra sinoči odprl razstavo fotografij Soči 2014, ki predstavlja prizorišča zimskih olimpijskih iger in mesto gostitelja iger.

Fotografije so prispevali različni ruski profesionalni fotografi, ki sodelujejo z ruskim olimpijskim komitejem in organizacijskim odborom iger. Razstavo so pripravili še v ruskih centrih po drugih državah. V ruskem centru v Ljubljani sicer skozi vse leto pripravljajo številne prireditve, med njimi tudi razstave, in pred takšnim velikim tekmovanjem se zdi logično, da se k temu priključi tudi ruski center, pravi Pateev. Hkrati je napovedal, da bi po igrah morda lahko pripravili razstavo o največjih šampionih Sočija.

Osredotočimo se na športne boje Ko se je obregnil ob nekaj negativne publicitete, ki občasno v javnosti spremlja igre, je Pateev mislil na pregrete diskusije okrog spornega zakona o gejevski propagandi, vprašanjih o varnosti in uspešni organizaciji iger. Prepričan je, da se te zadeve preveč politizirajo, sam pa meni, da bi se predvsem morali osredotočiti na športne boje. "Politiko prepustimo politikom, ekonomijo ekonomistom, šport pa športnikom in ljubiteljem športa," pravi Pateev.

Verjame, da so prireditelji iger storili vse, da bi bile organizacijsko uspešne in nepozabno doživetje za obiskovalce. Kot sam pravi, je Soči s svojo lego, ki združuje obmorski in gorski svet, nekaj posebnega.

Navijal bo tudi za Slovenijo Na naše vprašanje, kako bodo vsi ti mogočni športni objekti živeli po olimpijskih igrah, je Pateev povedal, da verjame, da bodo mestna uprava Sočija in ruske športne oblasti znale poiskati možnosti, da bodo velika športna tekmovanja v Sočiju tudi po olimpijskih igrah.

V Sočiju Pateev sicer že dolgo ni bil in tudi med olimpijskim igrami ga tam ne bo, se ga pa rad spominja, ko je tja na počitnice kot otrok potoval s svojimi starši.

Olimpijske igre bo tako spremljal po televiziji in navijal za olimpijce zbornaje komande. "In seveda tudi za Slovenijo," je še pristavil Rifat Kadirovič Pateev, direktor Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani.

Ne spreglejte