Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
16.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 16.36

6 let, 6 mesecev

Na visokih petah, 1. in 2. del

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Knjiga nas najprej reši stereotipov o dolgočasnem in aseksualnem staranju, saj so junaki radoživi, strastni in podjetni.

Avtor: Andreja Pšeničny Založba Miš Cena: vsak 27,65 €

Avtorica je psihologinja, ki je med drugim precej let delala v marketingu in televizijski ter filmski produkciji. Zadnja leta se intenzivno posveča raziskovalnemu delu na področju psihologije osebnosti. In psihologijo človeške osebnosti pozna zelo dobro, zato je tudi knjiga prava mala enciklopedija različnih osebnosti.

Nagajivo napeta zgodba se dogaja v domu za starejše, v čudovitem hotelu Druga pomlad. Melita, glavna junakinja razmišlja o starosti: "Biti stara gospa je pravzaprav udobno. Lahko si privoščiš radovednost, klepetavost ali čemernost. Sploh pa soljenje pameti vsem , ki so te pripravljeni iz vljudnosti poslušati."

V hotelu, poleg Melite in njene hudomušne prijateljice Emilije, živi cela paleta posebnežev. Živijo polno in aktivno, sledijo moderni tehnologiji, obvladajo virtualno družabno življenje, kjer "četajo s tipčki s scene", vsakodnevno telovadijo, žurajo do jutranjih ur, razrešujejo stare zamere, se ponovno zaljubijo in tu pa tam koga ubijejo.

Knjiga nas najprej reši stereotipov o dolgočasnem in aseksualnem staranju, saj so junaki radoživi, strastni in podjetni. Prav želiš si biti v njihovi družbi, saj jim ni nikoli dolgčas, vedno se jim nekaj dogaja, edino kar je določeno z urnikom je čas obedov, drugo vse je plod lastne domišljije.

Knjiga je napisana zelo tekoče, vsako poglavje pa se začne z mislijo, ki nam nakaže, kaj se bo v poglavju dogajalo: "Statistično je dokazano, da pride na sleherno nesrečno staro devico najmanj en srečen star samec. ... Telesno razgibavanje je nesmisel. Če ste zdravi, ga ne potrebujete, če ste bolni, se ga ne lotevajte. ... Ni bistveno živeti, ampak živeti dobro."

Zelo zabavno branje, napeto in kljub mnogim zapletom dokaj srečen konec.

Ne spreglejte