Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
20.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 20.42

6 let, 6 mesecev

Moški in žena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Harry Silver je ločen televizijski producent, ki je pripravljen biti z novo, drugo ženo v dobrem in slabem do konca življenja, da se bosta ljubila in spoštovala, dokler ju smrt ne loči.

Avtor: Tony Parsons Izdala: Učila Cena: 4.490 SIT

Tony Parsons je Anglež, ki je nekaj časa delal kot glasbeni novinar in za svoje delo prejel nagrade. Trenutno je kolumnist pri časopisu Mirror. Moški in žena je nadaljevanje njegovega prvega romana Moški in fant, tako imamo v slovenščino prevedena že tri njegova dela, poleg teh dveh še roman Za mojo malo.

Harry Silver je ločen televizijski producent, ki je pripravljen biti z novo, drugo ženo v dobrem in slabem do konca življenja, da se bosta ljubila in spoštovala, dokler ju smrt ne loči. "Vsi si zaslužimo še eno priložnost, da najdemo ljubezen, po kateri hrepenimo."

Ampak to ni tako enostavno, še posebej če moraš spretno voziti: s trenutno ženo, z bivšo ženo, s sinom, s hčerko svoje nove žene in ženino poslovno uspešnostjo. Herry se trudi, noče zopet vsega pokvariti. Išče ljubezen, a kaj ko začetna zaljubljenost in začetni dober seks kmalu mineta. Vsakdanje tegobe pokvarijo začetno vnetost. In ko spozna še lepotico z Daljnega vzhoda, Harry v tleh pod sabo začuti tresljaje. "Dveh žensk naenkrat ne moreš ljubiti, vsaj ne tako kot bi si zaslužili."

Tako se zopet najde v situaciji, da lahko izgubi vse, kar ima. "Biti moraš srečen s tem, kar imaš. Ljubiti moraš tisto, s katero si poročen. Moraš si reči - to je sedaj moj dom, to je moja žena in tukaj bom ostal. Nehaj iskati Harry. Samo nehaj iskati, velja?"

Moški in žena je roman o ljubezni in življenju v zakonu - zakaj se zaljubimo, zakaj poročimo; zakaj vztrajamo in ostanemo, zakaj in kdaj odidemo.

"Vedno znova se moraš zaljubljati. Vedno znova se moraš zaljubljati v isto osebo," so materini nasveti glede dobrega in uspešnega zakona. Harry vztraja in med svojimi nemirnimi čustvi le pride v varen pristan.

Ne spreglejte