SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letoviščarji

2

termometer

Obvezna knjiga za dopust, saj boste pred svojimi očmi lahko spremljali podobne zgodbe kot v romanu.

Avtor: Michal Viewegh Izdala: Založba Sanje Cena: 28,95 €

Michal Viewegh ni samo na Češkem, ampak tudi drugod po Evropi literarna zvezda. Njegova dela izhajajo v velikanskih nakladah in doživljajo ponatise ter so prevedena v osemnajst jezikov. V slovenščino so prevedena še naslednja dela: Vzgoja deklet na Češkem, Čudoviti pasji časi, Roman za ženske, Igra na izločanje.

Roman Letoviščarji govori o skupini čeških turistov, ki se z avtobusom odpravijo na organizirano letovanje na italijansko obalo. Med njimi je tudi Max, pisatelj, ki je s sabo vzel tudi prenosni računalnik, da bo pisal. Glavne junake je izbral kar med osebami na avtobusu, med sopotniki na zabavnem potovanju.

"Max se ni več natančno spominjal, kdaj mu je prvič prišlo na misel, da bi pisal roman, ki bi se v celoti dogajal med turističnim potovanjem v tujino. (...) Zadnja tri leta je namreč preživel zaprt v uredništvu ali doma pred računalnikom, zato se mu je včasih zazdelo, da je v zadnjem času sploh doživel karkoli kolikor toliko vrednega pisanje, je bilo to ravno na potovanjih."

Osebe so med sabo zelo različne, stare in mlade, lepe in malo manj, postavne in vse prej kot to, zabavne in dolgočasne, prikupne in nezanimive, pametne in neumne … V avtobusu je štirideset ljudi, ki s sabo ne nosijo samo kovčkov, ampak tudi svojo usodo, svoje skrbi, komplekse, ki se v zaprtem prostoru, kot je avtobus, hitro razgalijo. Maxu tako ni težko pisati, saj se zgodbe hitro odvijajo pred njegovimi očmi.

Obvezna knjiga za dopust, saj boste pred svojimi očmi lahko spremljali podobne zgodbe kot v romanu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin