Četrtek,
5. 4. 2018,
9.58

Osveženo pred

6 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Don Diablo PR članek Kurzschluss

Četrtek, 5. 4. 2018, 9.58

6 let

Šesta sezona Kurzschlussa je tu!

Oglasno sporočilo
Don Diablo Kurzschluss | Foto Marko Ocepek

Foto: Marko Ocepek

Pogovarjali smo se z Don Diablom.

Veliko srce, izjemna energija in zvestoba oboževalcev so dosegli vrhunec na uvodnem večeru 6. sezone pop up festivalskega kluba Kurzschluss. Ljubitelji elektronske glasbe so svetovnega superzvezdnika EDM-glasbe Don Diabla pričakali v izjemni formi. V klubu so vihrale zastave dobrodelne turneje A better future, v okviru katere je Don Diablo obiskal 11 evropskih prestolnic in zbiranje donacij za nizozemsko društvo za boj proti raku Dutch cancer society sklenil prav v Ljubljani. Kurzschluss in vsi obiskovalci uvodnega večera so se tako pridružili mednarodni verigi donatorjev za prihodnost, ko zaradi rakavih obolenj ne bomo več izgubljali svojih najbližjih.

Don Diablo Kurzschluss | Foto: Marko Ocepek Foto: Marko Ocepek

Ljubljana je enajsta in zadnja evropska prestolnica, ki ste jo obiskali v okviru dobrodelne turneje A better future. Kakšen vtis odnašate iz Slovenije in kako goreči so oboževalci Kurzschlussa v primerjavi z oboževalci na primer na Švedskem ali Ibizi?

Moja glasba in oboževalci mi pomenijo največ. Rad sem v stiku z njimi in tako pogosto dobivam sporočila, povabila v različne kraje in na festivale. Odločil sem se, da bom v sodelovanju z nizozemskim društvom Dutch Cancer Society pripravil panevropsko turnejo, se v celoti odpovedal honorarjem, sam poskrbel za stroške prevozov in nastanitev ter se srečal s čim večjim številom oboževalcev. Tako smo lahko z organizatorji v vseh enajstih mestih po Evropi pripravili prvovrstne EDM-klubske večere po izjemno dostopnih cenah. Obiskovalci so donirali pet evrov ali več, s čimer smo zbrali izjemno veliko sredstev, ki jih bomo v celoti namenili društvu za boj proti raku. Misija opravljena! (smeh, op. p.)  

Glasba in ideje potujejo, zato tudi sam rad prispevam k temu. Ozračje v Kurzschlussu je bilo naelektreno. To sem zaznal ob vstopu v klub, in ko sem stopil za mešalno mizo, sem nemudoma spoznal, da je moja glasba v Ljubljani več kot doma. Oboževalci so bili odlični in ponovno se jim ponižno zahvaljujem za čudovito izkušnjo.

S kakšnim namenom ste zagnali turnejo A better future? Katera mesta so vam najbolj ostala v spominu?

Don Diablo Kurzschluss | Foto: Marko Ocepek Foto: Marko Ocepek

Turneja A better future je bila posebna v marsičem. Predvsem zaradi izjemnega odziva oboževalcev v vseh državah, kjer smo gostovali, še posebej mi v spominu ostajajo mladi, ki vedno znova kažejo svoje veliko srce ter pripravljenost manjšega osebnega žrtvovanja za veliko srečo in veselje drugih. To je tudi moje vodilo za prihodnost.

Ljubljana se je izkazala za eno bolj prijaznih prestolnic. (smeh, op. p.)

Organizatorji so se potrudili za prvovrstno izkušnjo naše ekipe in oboževalcev, ki so klub napolnili do zadnjega kotička. Res upam, da se bom lahko ob kakšni priložnosti vrnil v Ljubljano.

Veliko se govori o vašem jopiču, ki ima vgrajenih na stotine LED-diod in zahteva posebno upravljanje ter sinhronizacijo z glasbo. Koliko ur je bilo vloženih vanj in ali razmišljate o tem, da bi ga prodali na dražbi?

Don Diablo Kurzschluss | Foto: Marko Ocepek Foto: Marko Ocepek

Res je. Ta jopič je z menoj na poti od začetka turneje in povsod je deležen izjemne pozornosti. Vloženih je bilo izjemno veliko ustvarjalnih ur in mislim, da trenutno ni na prodaj. Po koncu turneje bomo preverili možnosti nadgradnje, že zdaj pa zahteva veliko izkušenj za upravljanje vizualnih učinkov, ki so sinhronizirani z ekranom za menoj in glasbo, ki jo vrtim.

Jopič trenutno ni na prodaj.

Kakšna je vaša poslanica oboževalcem Kurzschlussa?

Uživajte v glasbi.

Don Diablo Kurzschluss | Foto: Marko Ocepek Foto: Marko Ocepek

11. najbolje uvrščeni DJ po mnenju glasbene institucije DJMag je Slovenijo obiskal premierno ter Ljubljano navdušil s svojo dostopnostjo in visoko energetsko EDM-glasbo, ki smo jo vajeni občudovati tudi na največjem svetovnem festivalu elektronske glasbe Tomorrowland, kjer je Don Diablo resident.

Po izjemnem štartu 6. sezone Kurzschluss napoveduje nova presenečenja in ponovne obiske titanov elektronske glasbe, ki že več kot pol dekade tresejo Ljubljano ter ponočnjake iz vse Slovenije in širše okolice. Nadaljevanje prihaja 29. maja!