Torek,
22. 4. 2014,
17.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2014, 17.49

8 let, 5 mesecev

Knjiga in video o Laibach

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Galeriji Škuc napovedujejo predstavitev knjige Barbare Borčić z naslovom Celostna umetnina Laibach. Predvajali bodo tudi video o treh zgodnjih koncertih skupine Laibach.

V Galeriji Škuc bo danes, 22. aprila, ob 19. uri predstavitev knjige Barbare Borčić z naslovom Celostna umetnina Laibach, ki jo je izdala Založba/*cf. Knjigo bo predstavila avtorica, v Škucu pa se veselijo tudi skupine Laibach. Barbara Borčić bo spregovorila o metodah in likovnih postopkih Laibacha, o njihovem znakovnem sistemu in referenčnem polju. Prikazala bo vlogo reproduktivnih tehnik kseroksa in videa, njihovo izrazno moč in specifiko v praksi Laibach Kunst.

Dogodek bo spremljal tudi video Morte ai sciavi iz leta 1983, ki ga je naredil Marijan Osole – Max na podlagi zgodnjih treh koncertnih nastopov skupine Laibach.

Od umetnin do dokumentacije in spominov Besedilo Barbare Borčič, direktorice SCCA-Ljubljana, kritičarke in kustosinje, o umetniški praksi, vizualni podobi, medijskih in razstavnih projektih skupine Laibach med letoma 1980 in 1984 je montaža fragmentov in preplet različnih virov: umetniških del, spominov, javnih podatkov, zbrane dokumentacije in medijskih odzivov.