SiolNET. Trendi Kultura
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blazine na pletilnih iglah

4

termometer

 | Foto:

Madžarski oblikovalec Demeter Fogarasi je kavč z naslonjali okrogle oblike na pletilnih iglah izdelal ob navdihu nekega sončnega dneva v predavalnici.

Demeter Fogarasi je v sodelovanju s podjetjem Kvadrat oblikoval kavč Pinsofa 1 v okviru projekta na kraljevi danski umetniški akademiji, na šoli za oblikovanje. Za kavč s sedali okrogle oblike na palicah so ga navdihnili sončni žarki, ki so mu v predavalnici pokazali novo lepoto. Na svoj način so oblikovalcu osvetlili pletilne igle, ki so se vzpenjale iz blazin – šlo je za eno od nalog, ki so jih morali rešiti med izobraževanjem.

A v Fogarasijevem primeru ni ostalo le pri študijski nalogi, temveč je iz te nastal kos pohištva. Pri zasnovi kavča je izhajal iz lastne igrivosti, s katero je želel skozi oblikovalski izdelek nagovoriti vsakogar. Sam je za izdelek zapisal, da s Pinsofo 1 meri na otroka, ki biva v vsakomur. Zato so blazine dvignjene visoko v zrak, saj je tako mogoče podoživeti doživljanje sveta, ko smo bili majhni in ko je bilo vse okrog nas veliko.

Tako je nastala še ena v nizu Fogarasijevih oblikovalskih rešitev, s katerimi ponuja svoje ustvarjalne odgovore v razmerju do obravnave materiala, tehnologije, kontekstov bivanja in uporabnega značaja nastalega.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin