Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
18.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 18.36

6 let, 6 mesecev

Bela Masajka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je leta 1986 Corinne Hofmann skupaj s fantom obiskala afriško državo Kenijo, verjetno ni niti slutila, kako ji bo ta izlet za vedno spremenil življenje.

Avtor: Corinne Hofmann Izdala: Žepna knjiga/ Učila International Cena: 9,90 €

Leta 1986 se je Corinne Hofmann odločila, da bo skupaj s fantom obiskala afriško državo Kenijo. Verjetno ni niti slutila, kako ji bo ta izlet za vedno spremenil življenje, ampak, kot je kasneje sama velikokrat povedala, srcu ne moreš ukazovati. Med vožnjo s trajektom se je na prvi pogled zaljubila v masajskega bojevnika, na katerega jo je najprej opozoril takratni fant. V sekundi je izgubila glavo in tla pod nogami, in čeprav ga ni niti poznala, je čutila, da je on njena usoda, zaradi katere se je bila pripravljena odpovedati vsemu, kar je do tedaj imela in poznala. Prekinila je svoje dotedanje razmerje, prodala svoje stanovanje in trgovino v Švici, se vrnila v Kenijo ter začela iskati svojega masajskega bojevnika Lketingo. Začela sta živeti skupaj, se kasneje poročila in imela hčerko, vendar se je Corinne po štirih letih razburljivega in izčrpujočega življenja odločila, da se vrne domov v Švico. Blazne kulturne razlike, zdravstvene težave, predvsem pa Lketingova nesposobnost za vse drugo, kot sta pitje alkohola in žvečenje khata, ki sta vodila v brezumno ljubosumje, so ji načeli živce in jo prepričali, da se je njen in hčerin čas na afriški celini iztekel.

Čeprav Corinne ni pisateljica, kar se prepogosto občuti predvsem v neskončnih in enoličnih opisih njenih zdravstvenih stanj, ki se zoprno ponavljajo, se knjiga prebere na dušek. Ne glede na to, kaj si mislimo o njenem takratnem razmišljanju in ravnanju, ji gre priznati, da je hudičevo sposobna in enkratno pogumna, da se je odločila za trnovo pot ljubezni in jo v celoti prehodila.

Ne spreglejte