Ponedeljek,
17. 1. 2011,
13.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 1. 2011, 13.09

8 let, 3 mesece

Balončica - pravljica na recept

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po besedah avtorice Maje Rejec, ki se je spomnimo z modnih brvi in po vodenju resničnostnega šova Dirka, Balončica z učenjem zdravih in želenih principov razmišljanja bogati čustva in intelekt.

Avtor: Maja Rejec Založba: Littera Picta, 2010 Cena: 19.90 €

Avtorica knjige je diplomirana socialna delavka in certificirana hipnoterapevtka, ki se v svojem knjižnem prvencu ukvarja z eksistencialnimi dilemami, potrebo, da je človek ljubljen, in strahovi, da ga bodo imeli za manjvrednega.

"Balončica je srčna deklica. Balončica obvlada čarovnijo, da se črne misli izgubijo. Balončica odpušča in se osvobaja, od sreče včasih raja. Balončica se uči, ne obupa če kaj narobe naredi. Balončica se veseli sreče drugih ljudi. Balončica ima razprte roke in pozna zvezde srečnice …"

"Majhnim kuštravim glavam v varnem fantazijskem svetu, kjer niso izpostavljene pridigam in ukazom, omogoči identifikacijo z glavno junakinjo, ki jim preda sporočilo, da zmorejo vse, kar hočejo. Kratkohlačnika nauči svoje lastno slabo vedenje, čustva ljubosumnosti, negotovosti, zavisti in sovraštva projicirati na prikladne like v zgodbi in tako lažje shajati z realnostjo. Skozi miselne čarovnije mu pokaže način, kako negativno pretvoriti v pozitivno. V svoji notranjosti zgradi veliko skladišče pozitivnega, kot neprecenljivo vrednost za osebno rast, iz katere malček črpa tudi, ko odraste," avtorica razkriva bistvo Balončice.