Četrtek,
20. 2. 2014,
18.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 2. 2014, 18.32

8 let, 5 mesecev

Andrej Koruza s svojim interaktivnim mozaikom med finalisti za nagrado arte laguna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mladi ustvarjalec Andrej Koruza se je s svojim delom interaktivni mozaik Znamenje z meje uvrstil med finaliste za nagrado arte laguna.

Andrej Koruza se je z interaktivnim mozaikom Znamenja z meje, v katerem se ukvarja z razmerjem med posameznikom in sistemom, vprašanjem dinamike in tehnologije v sodobnih okoliščinah, predstavil že na mednarodnem festivalu sodobnega mozaika RavennaMosaico 2013, na festivalu Sonica in IZIS. Z delom pa se je uvrstil med finaliste letošnje nagrade arte laguna, in sicer v kategoriji instalacij/skulptur.

Uvrščen v ožji izbor se bo predstavil tudi na razstavi finalistov v Benetkah, v Nappah Arsenala, kjer bo odprtje 22. marca, kuriral pa jo bo Igor Zanti. Na ta dan bodo razglasili tudi prejemnike letošnjih nagrad, ki jih podeljujejo v šestih kategorijah: slikarstvo, skulpture in instalacije, fotografija, virtualna in digitalna umetnost, videoumetnost in performans.

Letošnjo žirijo sestavljajo Domenico Quaranta, Silvia Ferri de Lazara, Enrico Bettinello, Victoria Lu, Veeranganakumari Solanki, Jonathan Watkins, Andrea Viliani, Sabrina Van Der Ley, Miguel Amado in Claudia Zanfi. Razstavo finalistov bo kuriral Igor Zanti.

Nagrada je prejela medaljo predsednika Italije Kulturna zveza MoCA (Modern Contemporary Art) je v sodelovanju s Studiem Arte Laguna v letošnjem letu že osmič razpisala podeljevanje mednarodne nagrade arte laguna, katere namen je promocija sodobne umetnosti. Skupni nagradni sklad znaša 180 tisoč evrov.

Nagrado podeljujejo pod pokroviteljstvom ministrstva za kulturno dediščino in dejavnosti, ministrstva za zunanje zadeve, beneške pokrajine, beneške Univerze Foscari, beneške Univerze IUAV, Evropskega inštituta za oblikovanje in beneške mestne občine. Skladu, ki podeljuje nagrade, pa so podelili tudi medaljo predsednika Republike Italije.