Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2018,
8.58

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Natisni članek

hitra hrana otroci cheeseburger McDonald's

Sobota, 17. 2. 2018, 8.58

6 let, 2 meseca

McDonald's z otroških menijev umika cheeseburgerje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

McDonald's cheeseburger | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški gigant hitre prehrane se že nekaj let trudi otresti imidža ponudnika nezdrave hrane. V svojih jedeh nižajo vsebnost nasičenih maščob in sladkorja ter v ponudbo dodajajo bolj zdrave možnosti. Zdaj so se lotili preoblikovanja priljubljenih otroških menijev Happy Meal.

Od junija v McDonald'sovih restavracijah po ZDA ne bo več mogoče naročiti otroškega menija Happy Meal s cheeseburgerjem in čokoladnim mlekom. Kot so napovedali v McDonald'su, želijo s tem pri svojih najmlajših gostih zmanjšati vnos kalorij, nasičenih maščob in sladkorja.

Gosti bodo sicer lahko ob otroškem meniju še vedno naročili cheeseburger in čokoladno mleko, ob tem pa so v McDonald'su prepričani, da se bo za takšna naročila odločilo veliko manj ljudi kot do zdaj, ko je ta možnost zapisana na jedilniku.

McDonald's | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zaveza k ponudbi bolj uravnoteženih jedi

Gre za enega od korakov izpolnjevanja obljube, da bo do konca leta 2022 vsaj polovica njihove ponudbe Happy Meal izpolnjevala nove prehrambne kriterije: vsebovali bodo največ 650 miligramov soli in največ 600 kilokalorij, od katerih bodo nasičene maščobe predstavljale največ deset odstotkov, prav tako največ deset odstotkov energetske vrednosti lahko predstavlja sladkor.

Se bo ta sprememba zgodila tudi v slovenskih McDonald'sih?

Kot poroča Guardian, bo podobne smernice McDonald's zahteval tudi v restavracijah zunaj ZDA. Po spremembah, konkretno umiku cheeseburgerjev z otroških menijev, smo povprašali McDonald's Slovenija oziroma podjetje Alpe-Panon, ki upravlja McDonald'sove restavracije v Sloveniji.

Mcdonald's | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

V podjetju nam konkretnih sprememb ponudbe niso ne potrdili ne zanikali, temveč so odgovorili, da "McDonald's izboljšuje blagovno znamko Happy Meal na različnih trgih že ves čas, izboljšuje in pripravlja ponudbo uravnoteženih jedi, poenostavlja sestavine (brez umetnih okusov, dodanih barvil in konzervansov, kjer je to mogoče), krepi odgovorno trženje otrokom ter spodbuja inovativno trženje za pomoč pri nakupu hrane in pijače, ki vsebuje priporočene skupine hrane v Happy Mealu (primer: sadni sok namesto gazirane pijače)."

"Nekatere spremembe so že vpeljane, druge bomo še vpeljali postopoma"

Sporočili so še, da v slovenskih restavracijah McDonald's sledijo naštetim zavezam: "Nekatere spremembe so že vpeljane, druge bomo še vpeljali postopoma. Trudimo se, da je obrok v Happy Mealu uravnotežen. Pri sestavi ponudbe je mogoče namesto krompirčka že zdaj izbrati solato ali sadje, namesto gazirane pijače pa sadni sok, ki vsebuje 100-odstotni sadni delež in nima dodanega sladkorja."

Ne spreglejte